Iz OŠ „B. Radičević“ u Opštinu još nije stigao zahtev za rešavanje problema grejanja

Piše: N. Stevanović

Kada dobijemo zahtev iz škole nadležne službe će utvrditi sve nedostatke u sistemu grejanja: Arsić

Bujanovac, 11. oktobar 2019. – Za sve što je neophodno uraditi kako bi sistem grejanja u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu bio u potpunosti spreman za predstojeću zimu, postaraće se lokalna samouprava, a potrebno je samo da se škola zvanično obrati zahtevom za pomoć.

„Nikakav zahtev nismo dobili do ovog trenutka, kada nam se budu obratili odmah ćemo reagovati i preduzeti sve što je potrebno“, rekao je Bujanovačkim zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić.

Za „gorući problem“ u školi, kako je nedostatak 20 radijatora i bojazan od hladnih učionica, u sredu okarakterisao direktor škole Nenad Tasić, o čemu su Bujanovačke već pisale, Arsić kaže da nema nikakve informacije.

Kada dobijemo zahtev iz škole nadležne službe će utvrditi sve nedostatke u sistemu grejanja u školi i predložiti odgovarajuće rešenje. Da li fali 20 radijatora ili nešto drugo, sve će se rešiti na vreme“, kaže on.

O podatku koji je izneo direktor, da je potrebno oko 350.000 dinara kako bi grejanje adekvatno funkcionisalo, Arsić kaže da će „tačan iznos biti poznat tek kada se vidi šta je sve potrebno“.

Gorući problem: Tasić

„Mislim da ne postoji lokalna samouprava koja više izdavaja za školstvo od naše, uzevši sve u obzir. Grejanje će biti rešeno“, podvukao je drugi čovek opštine.

Kako smo saznali od roditelja, ovaj problem u školi nije od juče, pa su oni kroz Savet roditelja pokrenuli inicijativu za nabavku radijatora i uspeli da  do sada obezbede četiri.

Rekli su nam i da očekuju pomoć lokalne samouprave, koja je po svemu sudeći spremna za to, pa je na potezu direktor škole.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *