„Saba Belča“ optužuje Šćiprima Arifija za korupciju, diskriminaciju i kršenje zakona

 

Posao se na javnim tenderima dodeljuje preduzećima koja su partijski opredeljeni prema vlasti, bez obzira da li su ispravni ili ne, i niko drugi ne može dobiti tender“, navodi kompanija Saba Belča

BUJANOVAC, 11. oktobar 2019. – Kompanija „Saba Belča“ sa sedištem u Preševu optužuje predsednika te opštine Šćiprima Arifija i lokalnu upravu za diskriminaciju, korupciju i kršenje zakona prilikom odabira ponuda za izvođenje građevinskih radova u Opštini Preševo.

„Već dugo vremena trpimo diskriminaciju od strane Opštinske uprave opštine Preševo, pri čemu se ponude našeg preduzeća, ispravne, prihvatljive i najjeftinije, odbijaju bez navođenja pravog razloga, samo na osnovu naloga predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija, pri čemu služba za javne nabavke, zbog zastrašivanja, nije u stanju da reaguje“, navode u Saba Belči.

Oni dodaju da su do sada podnosili mnoge zahteve za zaštitu prava koji su prihvaćeni od strane Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, ali Opštinska uprava, na čijem je čelu Šćiprim Arifi, lider Alternative za promene,  do sada sprovela ni jednu odluku komisije , niti je nadoknadila troškove podnošenja zahteva za zaštitu prava.

U kompaniji smatraju da im je obraćanje javnosti jedini način da Šćiprima Arifija primoraju da poštuje zakon.

Saba Belča važi za jednu od najvećih firmi u svojoj branši u Srbiji, a široj javnosti postali su poznati kada su im u Vranju, gde su izvodili radove, zapalili mašine

„Takođe želimo da napomenemo da se Zakon o javnim nabavkama u opštini Preševo ne poštuje ni u jednom delu, posao se dobija uglavnom Narudžbenicama, te imamo informaciju da je samo u ovoj godini opština Preševo imala preko 200 narudžbenica. Posao se na javnim tenderima dodeljuje preduzećima koja su partijski opredeljeni prema vlasti, bez obzira da li su ispravni ili ne, i niko drugi ne može dobiti tender“, navodi kompanija Saba Belča.

Takođe, dodaju, imajući u vidu da opština Preševo ne daje odgovor građanima kako su uspeli da za Zimsku službu iz budžeta opštine Preševo potroše 20.000.000,00 dinara bez javnog poziva, „imamo sumnju u korupciju u samoj opštini Preševo“.

Ovo je samo deo pisma kompanije Saba Belča koje je dospelo do Bujanovačkih, a čitavo pismo, sa dokazima kojima potkrepljuju svoje tvrdnje možete pročitati OVDE.

Saba Belča važi za jednu od najvećih firmi u svojoj branši u Srbiji, a široj javnosti postali su poznati kada su im u Vranju, gde su izvodili radove, zapalili mašine.

Bujanovačke u narednim danima pokušati da dobije odgovore vezane za ovu temu i u opštini Preševo.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *