Sanja Nakić Pipe istrčala 25 kilometara u Novom Sadu

Piše: N. Stevanović

Uslovi nisu bili idelani, bilo je pretoplo, ali sam uspela i zadovoljna sam rezultatom: Sanja Nakić

Bujanovac, 14. oktobar 2019. (foto lična arhiva)- Najpoznatija bujanovačka sportistkinja, dugoprugašica Sanja Nakić, popularna Pipe, u nedelju je ostvarila još jedan rezultat vredan pažnje istrčavši stazu dugu 25,4 kilometara u okviru 27. Novosadskog maratona.

Posle uspeha na polumaratonima (21km) u Beogradu, Skoplju i mnogim drugim trkačkim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, Sanja je još jednom podigla lestvicu i u svoju riznicu medalja i priznanja dodala i ovu iz Novog sada.

Prva Bujanovčanka koja je istrčala polumaraton sada je i prva koja je istrčala deonicu od 25 kilometara na nekom zvaničnom takmičenju.

Da savlada ovu distancu bilo joj je potrebno 2 sata 41 minut.

„Prvi put sam povećala kilometražu i trčala ovu dužu deonicu. Uslovi nisu bili idelani, bilo je pretoplo, ali sam uspela i zadovoljna sam rezultatom“, kaže Sanja za Bujanovačke.

Po njenim rečima, u trci je učestvovalo preko 1000 takmičara, a ona je na Novosadskom maratonu, pored Bujanovca, predstavljala i Vojsku Srbije.

Ova sportska heroina ima 31 godinu, završila je fakultet fizičke kulture, košarkaški je trener i fitnes instruktor i zaposlena je u Vojsci Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *