Učenici „Svetog Save“ bez takmičenja u preduzetništvu zbog profesorke na bolovanju

Veoma mi je žao što je do ovoga došlo: Jović

BUJANOVAC, 16. oktobar 2019. – Učenici ekonomskih smerova bujanovačke Srednje škole „Sveti Sava“ neće nastupiti na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov“ koje se održava danas (sreda 16. oktobar) u Leskovcu jer je, kako su nam rekli u školi, profesorka iz preduzetništva na bolovanju.

Biserka Jović, direktorka škole kaže da je poziv za takmičenje prosledila školskom Ativu za akonomiju, koji je ipak odlučio da ne povede đake u Leskovac:

Aktiv za ekonomiju odlučio je da se ne ide. Prvo su mi rekli da učenici 4. razreda ekonomskih smerova još uvek nisu učili biznis plan, a kasnije i da je profesorka koja predaje preduzetništvo na bolovanju. Pokušala sam da sugerišem da nije važno što u gradivu još nisu stigli do biznis plana jer na takmičenju učestvuju i osnovci, ali i đaci drugih smerova. Veoma mi je žao što je do ovoga došlo i što se deca neće naći na takmičenju, kaže Jovićeva za Bujanovačke.

Mladi bujanovački ekonomisti, dakle, neće moći da uporede svoje znanje sa vršnjacima iz Aleksinca, Babušnice, Bojnika, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vladičinog Hana, Vlasotinca, Vranja i Žitorađe, iako su najavljeni u zvaničnom pozivu za takmičenje, koji su i Bujanovačke dobile od organizatora,

Profesorka Ivana Mitrović, predsednica Aktiva za ekonomiju, ponavlja da je odlazak koleginice na bolovanje jedini razlog neodlaska u Leskovac:

-To ona vodi, odgovorila je Mitrovićeva a na naše pitanje da li je neki drugi profesor ekonomske struke (u Aktivu ih je 8) mogao da preuzme tu obavezu.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira UniCredit banka, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Univerzitet Metropolitan.

Bez učenika SS Sveti Sava Bujanovac, koji godinama unazad uspešno reprezentuju školu i grad na raznim takmičenjima!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *