Salihi: Asfaltiranje počinje uskoro, molim građane za strpljenje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. oktobar 2019. Kako bi se što pre normalizovao saobraćaj u jednom delu glavne ulice i izbegle dodatne gužve radovi na rekonstrukciji obavljaće se parcijalno – pripreme za asfaltiranje, na deonici od kružnog toka na ulazu u grad do srednje škole „Sveti Sava“ kreću od naredne nedelje, a za to vreme će se od Doma zdravlja skidati stari asfalt.

Ovakva dinamika radova, po rečima Rahima Salihija, načelnika opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj, omogućiće da u roku od dve nedelje jedna polovina glavne saobraćajnice u Bujanovcu bude potpuno rekonstruisana.

„Na sastanku sa izvođačem radova JP „Putevi Srbije“ dogovorili smo da se asfaltiranje obavi u dve faze. Dakle, za dva dana, kada stari asfalt bude kompletno uklonjen na potezu od ulaza u grad do srednje škole „Sveti Sava“, odmah će početi priprema za asfaltiranje tog dela, dok se skidanje starog sloja nastavlja, ali od Doma zdravlja“, kaže Salihi za Bujanovačke.                                                                                                             

Procenjeno je, dodao je, da će rekonstrukcija ulice Karađorđa Petrovića na ovaj način proći „bezbolnije“ za građane, koji su se Bujanovačkim, od početka radova pre dve nedelje, više puta žalili na ogromnu količinu prašine i gužve u saobraćaju.

„Svesni smo problema, i otežanog saobraćaja i prašine, ali molimo građane za strpljenje. Zaista se radi o velikom projektu na glavnoj „arteriji“ grada i sve te propratne poteškoće su razumljive, a mi činimo sve da ih koliko je moguće umanjimo“, ističe Salihi.

Za razliku od glavnog projekta – asfaltiranja ulice, koji finansira Ministarstvo saobraćaja, lokalna samouprava će iz svog budžeta platiti postavljanje ivičnjaka tamo gde je potrebno, a u planu je i sređivanje trotoara.

„Građani opštine Bujanovac treba da znaju da je lokalna samouprava pripremila projekat koji obuhvata rekonstrukciju glavne ulice, postavljanje ivičnjaka i uređenje trotoara, ukupno 19600 kvadratnih metara asfalta. Međutim, ministarstvo i izvođač radova „Putevi Srbije“, pokrivaju 13600 metara kvadratnih, odnosno samo rekonstrukciju saobraćajnice. Zbog finasijskih mogućnosti Opštine u ovom trenutku, ivičnjaci će biti urađeni odmah, a trotoar sledeće godine“, pojasnio je on.                                                                         

Bujanovac će, kako je najavio, u narednim danima dobiti i 450 kontejnera za odlaganje smeća, obezbeđenih kao donacija, o čemu su Bujanovačke već pisale.

„U fazi smo pripreme dokumentacije za transport. Očekujemo da kontejneri stignu za desetak dana, a postavljanje će uslediti po okončanju asaftiranja, čime ćemo zaokružiti napore na obezbeđivanju boljih uslova za svakodnevne potrebe građana“, zaključio je Salihi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *