Vojska Srbije vežbala, NATO nadzirao

Bujanovac, 18. oktobar 2019. (foto Ministarstvo odbrane) – U bazi „Jug“ je realizovana taktička vežba „Stena 04“, tokom koje su proveravani obučenost i spremnost inžinjerijske čete opšte namene Vojske Srbije deklarisane za učešće u multinacionalnim operacijama, a obučenost i interoperabilnost jedinice ocenjivao je međunarodni tim evaluatora, dok je stručni nadzor vršio četvoročlani posmatrački tim iz NATO komandi združenih snaga.

U skladu sa scenarijom vežbe, četa iz sastava 310. inžinjerijskog bataljona izvršavala je složene zadatke karakteristične za multinacionalne operacije, kao što su izgradnja kampova, zaklona i skloništa, izgradnja i održavanje puteva i mostova, obezbeđenje kretanja konvoja sa humanitarnom pomoći i evakuacija povređenih i obolelih vazdušnim putem, saopštava Ministarstvo odbrane.

Postavljeni ciljevi vežbe su ostvareni i inžinjerijska četa je uspešno izvela vežbu i prošla evaluaciju po Konceptu operativnih sposobnosti, pokazavši visok nivo obučenosti i profesionalnog odnosa prema zadacima, navodi se u saopštenju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *