Pčelar na čelu Srpske desnice u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Presudilo iskustvo: Mitić

Bujanovac, 19. oktobar 2019. -Za predsednika bujanovačkog Opštinskog odbora Srpske desnice, koji će biti osnovan u sredu (23. oktobar), najverovatnije biće izabran Zarije Mitić, a ne Milan Jovanović Keče, aktuelni poverenik ove stranke za Bujanovac, potvrđeno je našem portalu iz više izvora.

Odluku da Jovanović, koji je već bio viđen kao predvodnik partije Miše Vacića u Bujanovcu, ipak ustupi mesto Mitiću, poznatom i kao predsednik Udruženja pčelara Polen 2012, donela je centrala stranke, navodno uz obrazloženje da je potrebno političko i svako drugo iskustvo za funkciju predsednika.

S obzirom da je Zarije Mitić u prošlosti bio aktivan u odboru Jedinstvene Srbije (JS) u Bujanovcu, te da za razliku od Jovanovića ima to što je potrebno, procenjeno je da je on pravo rešenje.

Bujanovačke saznaju i da je za Jovanovića rezervisano mesto potpredsednika odbora.

I jedan i drugi nisu mogli da prokomentarišu ove navode, rekavši da imaju dogovor da se ne oglašavaju u javnosti do osnivačke skupštine.

 




3 thoughts on “Pčelar na čelu Srpske desnice u Bujanovcu

  1. Kos

    Jesi tog filozofa upoznao dok si pio zozovacu kod Simu bugarina i pusio div ili kad si postao direktor duvanske i sad sedis u restorane i pusis davidof i drzis pridike Bujanovcanima kako da zive.

    Reply
  2. Bogoljub Tomic

    Vrlo popularni filozof u Srpskom drustvenom zivotu,koga citiraju mnogi politicari podelio je politicke stranke na one sa ideologijom i stranke lovaca na plen. Ako njegovo razmisljanje uzmemo u obzir pitanje je gospodo iz nove stranke u Bujanovcu gde pripadate ? Ako ste stranka sa ideologijom onda je to opasno za nas u Bujanovcu. Ja kao Srbin imam komsije i sugradjane Albance sa kojima dobro zivim i nemam problema a i velika vecina Srba u Bujanovcu takodje nema.U Bujaovcu zivimo svi i uglavnom nas muce isti zivotni problemi. Velika vecina Srba u Bujanovcu zeli mir i dobre odnose sa Komsijama Albancima a verujem da i oni slicno razmisljaju.Desnicarske,populisticke ideje nasoj Opstini nikada nisu donosile nista dobro,ma sa koje strane dolazile. Ako nudite fabrike,zaposljavanje,nova radna mesta,uvazavanje svih gradjana Bujanovca onda dajte da vidimo kako cete to uraditi. Ako nudite skup opstih ideja kojima Seselj mase vec trideset godina onda nemojte da nas svadjate sa sugradjanima Albancima jer su i oni gradjani Republike Srbije i uvazite teznje velikog broja Srba u Bujanovcu da zive mirno resavaju svakodnevna zivotna pitanja. Ukoliko pripadate onoj drugoj grupi stranaka koje je definisao popularni filozof Maks Veber onda vec razumem vase prisustvo a razumece ga,verujem i veliki broj Srba u Bujanovcu i znace sta da misle,ako im se dozvoli slobodno razmisljanje. Budite uvereni da postoje mnogi nacini da se pojedinac iskaze i ostvari sebe kao licnost i da pri tome doprinese boljem razumevanju medju ljudima koji zive na ovim prostorima. Stranacko okupljanje oko gomile fraza ne treba sredini kao sto je Bujanovac. Na kraju,sebe smatram istinskim patriotom koji voli svoje mesto gde zivi,voli svoju zemlju ali i postuje svoje sugradjane sa kojima i dalje zeli da zivi u miru i toleranciji. Mozda ste potrebni na nekom drugom mestu ali u Bujanovcu,uveren sam da niste.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *