Peticija: Pravda za oca i sina iz Vranja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, Vranje 21. oktobar 2019. (foto youtube, fb) – Za oca i sina, Dragana i Nemanju Stankovića. iz Vranja, koji su, nakon što je Nemanja pretučen u jednom vranjskom kafiću, krenuli u osvetu i  obračun sa napadačima, pokrenuta je online peticija podrške „Pravda za oca i sina“.

„Sprovodimo ovu peticiju, kako bi pružili podršku  ocu Draganu Stankoviću iz Vranja, koji je stao u zaštitu svog sina,  Nemanje Stankovića koga je zverski pretuklo obezbeđenje”, navodi se u internet peticiji.

Podsećamo da su otac i sin u nedelju (13. oktobar), nakon što je Nemanja ispričao ocu šta mu se desilo,  autom pokosili radnika obezbeđenja Bobana M. ispred jedne pekare u Vranju, a onda ga tukli šipkama, što su zabeležile i kamere.                                                                                                                     

Pored Bobana M., lakše povrede su tada zadobili i njegovi prijatelji koji su se našli na licu mesta.

“Obezbeđenje je mladića od 24 godine zverski pretuklo. Nemanja je tom prilikom zadobio teške telesne povrede u vidu slomljenog nosa, izbijenih zuba i brojnih podliva po licu i telu. Nakon samog čina prebijanja, par puta je gubio svest, a ono sto će ga verovatno pratiti jako dugo su zadobijene traume. Nakon što ga je 10-15 njih mučki pretuklo, bacilli su ga preko ograde. Kada se osvestio otišao je svojoj kući. Ono sto je usledilo u tom trenutku je bio šok za roditelje koji su ugledali svoje dete „urnisano“ od batina. Otac, koji je u tom trenutku izgubio svaku vezu sa realnosću i u stanju neuračunljivosti, pošao je da pronađe krvnike. Seo je u auto i ugledavši dvojicu njih, na jednog je naleteo autom, a drugi je, videvši ko je u pitanju pobegao u obližnju pekaru, ali su i njega sustigli, i izudarali palicama”, kaže se u peticiji.

U tekstu se navodi da je  “ovaj otac je rešio da zaštiti svoje dete, krenuo je ne razmisljajuci za svoj zivot, jer je samo čudo što je čopor iz obezbedjenja bio razdvojen”.

“Da li bi Vi, kao roditelji,  dopustili da dete, koje ste podigli, čuvali i bdeli nad njim, neko isprebija?” pita pokretač peticije i kao zahteve navodi da otac bude minimalno kažnjen, jer je samo branio svog sina, da sin bude oslobođen, da se grupi iz obezbeđenja sudi kao grupi, a ne pojedincima, i da se delo okarakteriše kao pokušaj ubistva.

Draganu i Nemanji Stankoviću određen je pritvor od 30 dana, kao i M.Đ. (34), koji je sa Bobanom M. i još dva lica ranije pretukao Nemanju i naneo mu teške telesne povrede.

 

 




One thought on “Peticija: Pravda za oca i sina iz Vranja

  1. Ivan

    To je rezultat nesposobnog pravosuđa i policije u potpunosti razumem ovaj događaj jer sam i sam osetio na svojoj koži lenjost sudija i policije pre dve godine mi je već osuđivani nasilnik naneo teške telesne povrede na radnom mestu i naravno ništa nije pokrenuto službenim putem da se nasilnik kazni već sam ja sam morao da plaćam pokretanje krivične prijave i evo posle dve godine slučaj se odugovlači i čovek koji me povredio nije kažnjen tako da svaka čast za oca koji je kaznio ljude koji su mu povredili dete

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *