Ženski rukomet: Sevnule munje raskola

Piše: N. Stevanović

Sve devojčice prešle u novi klub

Bujanovac, 23. oktobar 2019. -Nezadovoljni upravom Rukometnog kluba BSK i, kako kažu, najblaže rečeno netransparentnošću u pogledu finansija, roditelji mladih rukometašica, koje su donedavno nastupale za ORK Mladost, omladinsku sekciju BSK-a, osnovali su novi klub, RSU Munje, pod čijim imenom su u sredu devojčice započele takmičenje u Drugoj ligi Morava.

Nebojša Mitić Duci, predsednik novoosnovanog Rukometnog sportskog udruženja (RSU) Munje i jedan od trenera kluba čije boje sada brane mlade Bujanovčanke, govorio je za naš portal o razlozima koji su presudno uticali da on kao trener i sve igračice napuste BSK, odnosno ORK Mladost.

„Jednostavno se radi o nerazumevanju odnosa u klubu. Zajedno sa roditeljima smo tražili da se uključimo u rad Upravnog odbora, kompletan uvid u rad organa kluba, što nam nije bilo dozvoljeno. Na kraju smo, ja kao trener, roditelji i same devojčice doneli odluku da formiramo novi klub“, kaže Mitić, koji sa bujanovačkim rukometašicama radi već nekoliko godina.

Roditelji sa kojima smo razgovarali bili su mnogo eksplicitniji, pa su kao direktnog krivca za „cepanje“ kluba naveli Gorana Taškovića, alfu i omegu bujanovačkog rukometa, dugogodišnjeg trenera prvog tima BSK-a.

Želeći da ostanu anonimni, postavili su pitanje o novcu koji klub dobija od Opštine i na šta se troše ti milioni, kako kažu, dodajući da su „pare jedini razlog što roditeljima nije dozvoljeno da se priključe Upravnom odboru“.

Sa Taškovićem nismo uspeli da stupimo u kontakt, ali ćemo mu u narednim danima svakako omogućiti da prokomentariše ove navode.

Inače, RK BSK je iz budžeta lokalne samouprave ove godine dobio rekordnih 1,79 miliona, prošle 1,58 miliona, dok je za omladinsku sekciju kluba za dve godine izdvojeno dodatnih 550.000 dinara.

Govoreći o funkcionisanju novog kluba Mitić je istakao da se na samom početku suočavaju sa „nerazumevanjem“ nadležnih u Sportskoj hali oko obezbeđivanja adekvatnih termina za treninge, sada i on upirući prstom na Taškovića, koji je, po njegovim rečima, za to odgovoran, jer je radnik Sportskog centra „Mladost“ i određuje raspored termina.

„Verovatno mu nije u interesu da nam omogući dobar rad i funkcionisanje pa nam je zbog toga dao neodgovarajuće termine – na primer, imamo termin za trening u subotu u 9 sati ujutru, u to vreme nema ništa od treninga, ali mi ipak radimo. Ipak, imamo korektnu saradnju sa direktorom Sportskog centra i nadam se da će svi na vreme uvideti da smo ozbiljno ušli u ovu priču, prvenstveno zbog dece“, kaže Mitić.

Za RSU Munje u ligi će nastupati petnaestak devojčica uzrasta od 13 do 16 godina, a u klubu treniraju i mlađe generacije, koje će se tek takmičiti u budućnosti.

Predsednik kluba je naglasio da novac za funkcionisanje obezbeđuju roditelji i privatne firme, kao prijatelji kluba.

„Nekoliko privatnika nam je pomoglo na samom početku, među njima i Optika L&M, koja nam je kupila opremu i lopte. Nadam se će se našem pozivu odazvati još neko, a očekujemo pomoć i od lokalne samouprave u narednoj godini“, kaže Mitić.

Devojčice, poručili su roditelji na drugoj strani, ne plaćaju niti će ikada plaćati članarinu.

Na startu takmičenja bujanovačke rukometašice su na svom terenu poražene od ekipe hanske Morave sa 11:26.

Munje u sledećem kolu putuju u Leskovac na duel sa Dubočicom.

 




15 thoughts on “Ženski rukomet: Sevnule munje raskola

  1. katarina

    Mnogo lopova u klubu BSK HEBA i to ne od juce, losa organizacija i pljacka kluba je dovela do bezanja mnogih mladih igraca u drugim klubovima, pa i odlazak devojcica iz ekipe mladost u munje. Cilj u klubu BSK je licno bogacenje pojedinaca u klubu, igracima se daju bedne pare po nekoliko hiljada dinara po sezoni od astronomskog priliva novca od strane opstine blizu 2 miliona dinara, neko prvo mora stati tome na put, prosle sezone niko nije igrao i trenirao od istaknutijih igraca tako da Taskovicu naravno Granu prosla sezona je bila sad ili nikad, od pomenute sume od uplate od strane opstine halapljivom Goranu ostaje minimum polovina sume, naravno ispeglace on to sve i naci nacin kako da opravda sredstva, ali ja znam da je igracima isplaceno u prvom delu sezone oko 100.000 din i u drugom ce biti isto 100.000 din sudije 200.000 din prevoz 400.000 din, dakle celo milionce lufta, pa se pitam dokle vise bez srama, stida bez iceg ljudskog u sebi se pljackaju mlada deca ovog grada, poreski obaveznici i sam grad Bujanovac, inace pusta se prica kako rukovodstvo je na gubitku od tog kluba, kako daju svoje pare za klub i tako 30 godina, ovome mora da se stane na put i da se ko treba pozabavi time, da bih smesta prestala pljacka i vratila mlada deca u klub u klub gde su mnogima igrali i roditelji, mi gradjani moramo da se udruzimo dignemo glas i isteramo lopove iz kluba, devojcicama iz rk MUNJE zelim svaku srecu u takmicenju.

    Reply
  2. Kinez

    Šta reći o ovakvom poznavaocu rukometa, koji se krije iza anonimusa? Vidim da mu i pravopis nije stran a verovatno mu i finansije u rukometu idu na ruku.

    Reply
  3. Dragana

    Svaka čast ljudima koji se trude oko njih, a i devojčice su izuzetno vredna i dobra deca. Samo tako nastavite!

    Reply
  4. Slavisa

    Goran Taskovic Silja, rak rana Bujanovackog rukometa, glavni krivac unistenja svega sto je u bujanovcu od rukometa vredelo.Tri sinovi na budzetu kluba. 30 godina na rukovodecim pozicijama, kao da se je tu rodio. Podrska za devojke i novi klub, izdrzite.

    Reply
  5. Anonymous

    Gospodine anonymous Nebojsa Mitic je za vas kao prvo covek i odlican trener i vas ne treba da zanima da li on zna ili ne to nije vas problem. I naravno devojke najbolje ste divimo se vama samo jako

    Reply
    1. Milan

      Silja ce gi opravi, ne zna se koliko je pokrao, jos zenu i snasku nije doveo u rukometni klub. Sve sto je vredelo u taj rukomet buzinac je upropastio. Podrska za novi klub i za devojke.

      Reply
    2. Ivan

      Za sport je dobro što deca treniraju i takmiče se pa makar i u novom klubu. Izgleda da su pare u pitanju. Ni Nebojša ni Goran nisu ,,gadljivi“ na pare. Tasa geodet je završio Goranu da dobije najviše novca iz budžeta.Neverovatno je koliko je Rukometni klub dobio novca.Ima par uspešnih klubova koji su odustajali iz lige zbog smešnih para koje su dobijali od opštine, a takmičili su se u u istom rangu takmičenja i iste su kategorije sporta za finansiranje.Gasi se svaki entuzijazam pojedinaca u tim klubovima. Forsiraju se klubovi bliski aktuelnoj vlasti. Umesto da se realno boduje sve što treba i rezultati i uspeh kluba daje se novac da se zadovolje svoji puleni. Zakon o sportu godinama se ne poštuje u delu finansiranja samo u Bujanovcu i Preševu.Sport je opština urnisala.Ako je stvarno neko hteo da krije finansije onda nešto ne štima. Da čujemo i drugu stranu priče. Baš me interesuje.

      Reply
    3. Dragana

      Ovde koliko vidim objavljujete samo zlonamerne komentare, moj pozitivni komentar na račun devojčica ne fermate ni 2% a gore jednini prihvaćeni komentar verovatno od strane Šiljinih botova ili gospodina Taškovića lično, koji je inače poznat po tome što i u radu sa decom ima veoma dug jezik i ne bira reči ni sredstva, devojčice i dečake je na treninzima nazivao invalidima, balvanima i slično. Svaka čast vama koji odobravate komentare na sajtu, nemam reči stvarno.

      Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *