Pretnje i zastrašivanja Miše Vacića na osnivanju Srpske desnice: Dovodimo najzajebanije ljude u Bujanovac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. oktobar 2019. Najveći problem u Bujanovcu, po predsedniku Srpske desnice Miši Vaciću, su „domaći izdajnici koji šuruju sa Šiptarima“ i koji će, kako je rekao u sredu na osnivačkoj skupštini lokalnog odbora stranke „biti raseljeni zato što drugima uništavaju živote, ali i ako budu sputavali Srpsku desnicu“.

„Ako treba iz svih gradova gde postoji Srpska desnica dovešćemo „najzajebanije“ ljude da raselimo ove koji vam uništavaju živote, ali prvo pokušajmo demokratski“, rekao je Vacić.

U svom govoru on je izneo niz pretnji, kako je rekao, navodnim predstavnicima Srba u lokalnim institucijama, za koje kaže da će biti proterani, a njihova mesta zauzeti  predstavnici Srpske desnice

„Ne treba da postoje Srbi, kao pojedinci u Bujanovcu, koji su spremni da idu protiv svoje države tako što prave vlast sa separatistima. Doćiće ljudi, ako treba blokiraćemo ceo grad protiv onih koji korupcijom uništavaju vaše mesto. Dolaziću ovde dok ih ne oteramo“, poručio je Vacić u Bujanovcu.                                   

Kako je rekao, zna da su ljudi uplašeni „jer ovde vlada anti-ljudska opcija“.

„Svakome od vas verovatno je prećeno i ima problem, ali neka pokušaju da diraju bilo koga, samo neka pokušaju. Blokiraćemo im sve u životu ako dirnu bilo koga od vas. Mogu da se sele iz Srbije, tu pre svega mislim na ove lokalne Srbe koji su u vlasti i ako neko bude pokušao da sputa rad srpske desnice“, kazao je.

Poseban repertoar uvreda spremio je Vacić za „lokalnog privrednika koji piše autorske tekstove“, misleći na Bogoljuba Tomića, direktora Duvanske industrije Bujanovac, čiji su lični stav prenele Bujanovačke uoči osnivanja odbora, u kojem on pored ostalog, ocenjuje da Srpska desnica nije potrebna Bujanovcu.

„Takozvani privrednici, koji su parazitirajući na leđima velikih društvenih preduzeća, sada postali direktori tih istih privatizovanih preduzeća i vas prodaju Šiptarima. Nek dobro zna da će mu presesti sve, ne zna šta je rekao. Staćemo na kraj parazitima koji sisaju sve građane ovde bilo koje nacionalnosti bili. On je šljam i parazit“, rekao je Vacić.

Na tome se nije zaustavio već su usledile najdegutantnije uvrede na račun porodice Bogoljuba Tomića, koje nećemo prenositi.                                                                                                                   

Vacić je poručio i da je Srpska desnica za dijalog sa lojalnim Albancima i da će uvek pružiti ruku takvim „normalnim Albancima koji poštuju Srbiju“

„Problem je kukolj u našim redovima, a drugi narodi nek se bore za svoje predstavnike pa ćemo razgovarati i sarađivati, jer zajedno treba da živimo, zajedno da ostanemo ovde. Mi se trudimo za Srbe, oni nek se trude za sebe“, rekao je.

Upitno je da li je i polovina simpatizera Srpske desnice, okupljenih u maloj sali Doma kulture, bila iz bujanovačke opštine, tek, za predsednika odbora u Bujanovcu jednoglasno je izabran Zarije Mitić, predsednik Udruženja pčelara „Polen 2012“, koji je odmah po preuzimanju funkcije za svog potpredsednika imenovao Milana Jovanovića, kao što su uostalom Bujanovačke ranije najavile.                                                                                       

Mitić je u svom prvom govoru kao lider Srpske desnice u Bujanovcu poručio da će njihovi ciljevi biti poboljšanje infrastrukture u opštini i stvaranje uslova za bolje poslovanje malih i srednjih preduzeća, odnosno razvoj porodičnih firmi, čime bi se stvorili uslovi za samozapošljavanje što će dalje sprečiti odlazak mladih iz Bujanovca.

„Potrebna nam je vaša snaga da bi ušli u vlast i ostvarili naše ciljeve“, poručio je Mitić.

Srpske političke grupacije na vlasti u opštini su Grupa građana „Dr Stojanča Arsić“ zajedno sa SDS i SDPS, kao i SPO-SPS, a u opoziciji je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke.

 

 

 




One thought on “Pretnje i zastrašivanja Miše Vacića na osnivanju Srpske desnice: Dovodimo najzajebanije ljude u Bujanovac

  1. Bujanovčanin

    Sva sreća da se pojavio ovaj desničar, problema više neće biti, sve će biti rešeno kad dođu najzajebaniji iz cele Srbije.
    Ova država i ova vlast gube kompas kada se pojavljuju ovakvi, ne znam u šta da ih svrstam, među ljude teško, a ne bih da uvredim neku životinju.
    Bujanovčani vodite računa, da nam se ne sprema neko zlo, od ovih ‘ najzajebanijih “ ništa dobro neće doći.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *