I Dveri osuđuju „profašistički govor“ Miše Vacića u Bujanovcu

BUJANOVAC, 25. oktobar 2019. – Najoštrije osuđuje profašistički govor i pretnje Miše Vacića, upućene drugim strankama, kao i pripadnicima drugih nacionalnosti u Bujanovcu, navodi se u saopštenju bujanovačkog odbora Srpskog pokreta Dveri povodom, kako navode, „skandaloznih izjava“ predsednika Srpske desnice na osnivanju odbora te stranke u Bujanovcu.

„Na ovakvom osetljivom području, kad je stanovništvo sluđeno raznoraznim pričama o razgraničenju, razmeni teritorija, fali samo jedna iskra koja može ionako jedva stabilizovano međunacionalno stanje da pretvori u požar, što nikom normalnom u Bujanovcu ne treba“, navodi se u saopštenju.

Ovaj “političar”, ide tako daleko da preti raseljavanjem, po njemu nepodobnih, pa čak napada jednog od malobrojnih pravih intelektualaca srpske nacionalnosti u gradu i njegovu porodicu.

U svemu ovome ima elemenata teških krivičnih dela i očekujemo da se ovime pozabave i nadležni pravosudni organi.

„Nadamo se da ovakva retorika Miše Vacića, koji kao individua ne zaslužuje nikakvu pažnju, nije smišljena u nekoj drugoj kuhinji, da bi se ovaj narod zaplašio, i kasnije prihvatio bilo kakvo rešenje prilikom rešavanja konačnog statusa Kosova i Metohije“, .




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *