Poslanik Mitrović: Ne mogu da komentarišem Vacićevu izjavu jer je nisam lično čuo, pozivam sve na uzdržanost

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 25. oktobar 2019. – Narodni poslanik i šef lokalnog odbora SNS Nenad Mitrović rekao je za Bujanovačke da „ne može da komentariše izjave Miše Vacića jer ih nije čuo lično“, ali je imao šta da kaže svima koji su reagovali na Vacićev „nastup“ u sredu na osnivanju odbora Srpske desnice u Bujanovcu.

„Pozivam sve političke partije da se uzdrže od komentara kojima bi da zarade jeftine političke poene, nego da se okrenemo radu i brizi o građanima. Politička situacija u opštini je godinama unazad izuzetno složena“, poručuje Mitrović.

Na pitanje da li misli i na Srpsku desnicu, Mitrović je odgovorio da „kada kaže sve, onda važi za sve, i one koji su reagovali i one koji nisu“.

On smatra da za sve partije ima mesta na političkoj sceni, a da će građani odlučiti kojoj će ukazati poverenje.

Narodni poslanik je, na pitanje Bujanovačkih o vezama Srpske desnice i SNS-a, istakao da je „Srpska desnica samostalna politička partija i nema potrebe da bude u bilo čijoj službi“.

Mitrović se posebno osvrnuo na reakcije koje su usledile posle izjava Miše Vacića, rekavši da želi da podseti građane da je pokojni Jonuz Musliju govorio da je Bujanovac istočno Kosovo, čime je unosio strah među stanovništvo opštine, ali tada, kako kaže, Partija za demokratsko delovanje (PDD) nije reagovala.

Ja razumem ovog mladog čoveka iz PDD-a, koji se oglasio na vašem portalu (Škeljzen Ademi; p.b) i kaže da s nestrpljenjem očekuje izjavu narodnog poslanika, jer narodni poslanik iz njegove stranke Fatmir Hasani ne dolazi u Skupštinu Srbije, pa me verovatno PDD doživljava kao jedinog narodnog predstavnika iz Bujanovca. Kao što je činjenica da im opštinu vodi Stojanča Arsić, a ne Šaip Kamberi“, kaže Mitrović.

Govoreći o Srbima u lokalnoj vlasti, Mitrović kaže da je njihovim glasovima Jonuz Musliju svojevremeno izabran za predsednika SO Bujanovac, a da ni oni nikada nisu reagovali na njegove izjave.

„Jedan od koalicionih partnera Muslijua i PDD-a slikao se sa automatskom puškom na svom radnom mestu, pa ni tada nije bilo nikakvih reakcija“, rekao je Mitrović, odbijajući da kaže o kome se radi, „jer ne želi nikoga da spomene kako se ne bi dalje dizale tenzije“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *