Strahinja i Andrija šire košarkašku koloniju Bujanovčana u Italiji

Bernard Morina, Strahinja Zdravković i Andrija Dabetić

Bujanovac, 26. oktobar 2019. – Subotnjim letom na liniji Niš – Bergamo za mlade Bujanovčane Strahinju Zdravkovića (2002.) i Andriju Dabetića (2005.) počelo je novo životno doba, daleko od kuće i drugova.

Ovako Nenad Stajić za naš portal  opisuje odlazak u Italiju, gde će nastaviti karijeru i školovanje, momaka koje je koliko do juče vodio u OKK Play 017, i gde će se pridružiti maloj koloniji bujanovačkih košarkaša- Andrijinom bratu Danilu, Bernardu Morini i Almiru Asaniju.

-Strahinja će karijeru nastaviti u Nex Step Akademiji, grad Rapallo, kod Danila Dabetića i Bernarda Morine, svojih drugara koji su već skoro godinu dana u Italiji. Mlađi Dabetić, Andrija,  nastupaće za klub u mestu Pjombino, gde je nekada i njegov brat Danilo na kratko boravio, otkriva Stajić za Bujanovačke.

Ističe da će sada u Italiji trenirati, igrati i školovati se ukupno petorica igrača poniklih u OKK Play.

Ovo je veliki je uspeh za naš klub, ali i grad. Iako smo iz malog mesta, uspeli smo da radom, velikim odricanjem i podrškom roditelja pre svega, prijatelja dece i kluba, nastavnika i profesora, trenera koji su strpljivo i sa puno ljubavi radili, dočekamo dan da budemo ponosni na naše dečake i devojčice koji sa uspehom nastupaju u klubovima širom Srbije, a sad i Italije, ne krije Stajić zadovoljstvo.

-Želimo im dobro zdravlje i mnogo sreće u nastavku školovanja i košarkaške karijere. Na nama ostaje da od nekih novih klinaca stvorimo igrače i mlade ljude sa kojima ćemo se svi jednog dana ponositi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *