Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije odbacilo prijavu N.N. lica protiv Kamberija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac,  28. oktobar 2019. Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu odbacilo je anonimnu krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja  protiv predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, načelnika Opštinske uprave Fadila Alitija i još dvojice službenika, u projektima „Izgradnja transfer stanice“ i „Regulacija starog trga“.

„Nema zloupotrebe javnog novca u projektima  transfer stanice i regulacije starog trga – zaključak je Posebnog odeljenja iz Niša na osnovu krivične prijave takozvanih „zabrinutih građana“. Spavajte mirno „zabrinuti građani“, poručio je Kamberi u nedelju na svojoj zvaničnoj FB stranici.                                             

Kamberi je ocenio da je „kampanju kleveta“ protiv odgovornih lica u Opštini Bujanovac inicirala združena opozicija u lokalnoj skupštini – Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija i Srpska napredna stranka (SNS), nakon čega je usledila i anonimana krivična prijava „zabrinutih građana“ podneta 27. avgusta.

Po njegovim rečima, odluka Tužilaštva stavlja tačku na „klevetničke optužbe koje potiču od udružene opozicije“.

„Imajući u vidu izveštaj Opštinske uprave i priložene dokaze, nalazim da se u radnjama niti jednog od prijavljenih lica ne stiču obeležja krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti. U pogledu pomenutih projekata iz izjašnjenja i dokaza ne proizilaze bilo kakve nezakonitosti izvršene od bilo kog lica“, navodi se u obrazloženju rešenja od 4. oktobra koje potpisuje zamenik javnog tužioca Aleksandar Stevanović.

                               

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *