Humanitarac iz Prizrena gradi 50 kuća u Bujanovcu i Preševu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. oktobar 2019. Humanitarac sa Kosova i Metohije Halil Kastrati najavio je u ponedeljak izgradnju 50 kuća u 2020. godini na području Bujanovca i Preševa.

Predsednik humanitarne organizacije „Balkanska siročad“ sastao se u Bujanovcu sa predsednikom opštine Šaipom Kamberijem nakon čega je objavio plan o izgradnji 50 kuća za siromašne i porodice bez jednog ili oba roditelja – vredan milion evra.

„Potpisali smo sporazum o saradnji između Opštine Bujanovac i humanitarnog udruženja „Balkanska siročad“, a lider ove organizacije Halil Kastrati, u pratnji predstavnika naše dijaspore, najavio je izgradnju 50 domova u Preševskoj dolini tokom 2020. godine“, naveo je Kamberi.

Kastrati, koji je pored Bujanovca posetio i Preševo, rekao je da će kuće biti izgrađene novcem iz donacija koje će prikupiti njegova organizacija.

Sedište „Balkanske siročadi“ je u Prizrenu i organizacija ima ogranke u dijaspori, rečeno je Bujanovačkim, a najveći donatori su upravo iseljenici sa ovih prostora.

„Kastrati i udruženje koje vodi su do sada izgradili nekoliko stotina kuća za porodice kojima je to najpotrebnije. Prošle godine su jednoj takvoj porodici iz Velikog Trnovca poklonili stan u Bujanovcu. Posebno su fokusirani na decu bez jednog ili oba roditelja. Dijaspora iz Preševa i Bujanovca daje ogroman doprinos tim humanitarnim poduhvatima“, rekao je naš sagovornik iz lokalne samouprave.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *