Urednik Bujanovačkih dao izjavu policiji u vezi teksta o Srpskoj desnici

Piše: Redakcija

Lazić je, nakon uredno primljenog poziva, rekao da „nema šta ni da doda ni da oduzme“ onome što je 24. oktobra objavljeno u tekstu Bujanovačkih

BUJANOVAC, 31. oktobar 2019.Urednik portala Bujanovačke Nikola Lazić je u svojstvu građanina dao ozjavu bujanovačkoj policiji koja, po nalogu Odeljenja Višeg javnog tužilaštva u Vranju, prikuplja informacije o okolnostima sa osnivanja Opštinskog odbora Srpske desnice u Bujanovcu i govora predsednika te stranke Miše Vacića.

Lazić je, nakon uredno primljenog poziva, rekao da „nema šta ni da doda ni da oduzme“ onome što je 24. oktobra objavljeno u tekstu Bujanovačkih „PRETNJE I ZASTRAŠIVANJA MIŠE VACIĆA NA OSNIVANJU SRPSKE DESNICE: DOVODIMO NAJZAJEBANIJE LJUDE U BUJANOVAC“.

„Portal Bujanovačke ne forsira ni jednu političku opciju, već radi u javnom interesu građana što je i osnovna uloga medija, pa smo tako izveštavali i sa pomenutog događaja. U tekstu je navedeno samo ono što se i dogodilo na skupu, uz prenete izjave govornika i učesnika“, kazao je između ostalog Lazić.

On je dodao da ne želi da ulazi u kontekst i smisao onoga što je Vacić govorio.

Prema zakonskoj proceduri, Tužilaštvo, na osnovu informacija koje sakupi policija, odlučuje da li ima osnova za krivično gonjenje.

Advokat Igor Zlatković je, reagujući na Vacićev govor, za Bujanovačke izjavio da je lider Srpske desnice svojim izjavama u Bujanovcu počinio bar 4 krivična dela.

Tekst Bujanovačkih sa događaja od 23. oktobra u narednim danima izazvao je ogromnu pažnju celokupne javnosti kao i brojne reakcije javnih ličnosti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *