Matoši: Pomažemo da Bujanovac bude čistiji

Piše: N. Stevanović

Matoši: Drago mi je što zajedno možemo učiniti nešto na poboljšanju kvaliteta života

Bujanovac, 1. novembar 2019. -Kosovski ministar za životnusredinu i prostorno planiranje Fatmir Matoši posetio je u petak Bujanovac kako bi predsedniku opštine Šaipu Kamberiju predao donaciju vrednu više od 20.000 evra u vidu malih i velikih kontejnera za odlaganje smeća.

“Drago mi je što zajedno možemo učiniti nešto na poboljšanju kvaliteta života. Ovom donaciojom smo želeli da pomognemo opštini Bujanovac u borbi za očuvanje životne sredine, što je, po mom mišljenju, izuzetno važna oblast, a često zanemarena”, rekao je Matoši.

U Bujanovac je u četvrtak stigao kontigent od 350 kontejnera – 300 malih za domaćinstva i 50 velikih, koji će, kako je rekao Kamberi, uskoro biti raspoređeni po gradskim ulicama.

“Ovo je druga donacija koju smo tokom godine dobili od kosovske vlade, prva je ona iz Ministarstva pravde za renoviranje škole u Samoljici. Nadam se da ćemo još višeintenzivirati saradnju i sa drugim projektima, što je ministarMatoši i potvrdio danas”, kaže Kamberi.

Na pitanje Bujanovačkih da li su prevaziđeni administrativni problemi sa transferom donacija prištinskih vlasti, Kamberi kaže da prepreka još uvek ima.

“I dalje tu ima problema, zato je ministarstvo ovo realizovalo preko jedne nevladine  organizacije, kako bismo izbegli procedure koje koče ovakve procese. Svakako je sve prošlo redovnim zakonskim putem”, ističe Kamberi.

 Postavljanjem novih kontejnera, u lokalnoj samoupravi očekujuda se popravi situacija sa čistoćom u samom gradu, što je oblast kojom je najveći broj  Bujanovčana nezadovoljan, kakopokazuje nedavno istraživanje CeSid-a.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *