Struja skuplja od 1. decembra

Bujanovac, Beograd, 1. novembar 2019. – Struja u Srbiji će od 1. decembra poskupeti 3,9 odsto, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić koji poručuje da je struja u Srbiji i dalje najjeftinija u regionu.

On je objasnio da je cena struje u Srbiji najniža ne samo u regionu, već i u svim članicama Evropske unije, kao i od većine država istočne Evrope.

Antić je rekao da je cena struje u Srbiji za 7,2 odsto niža nego u Makedoniji, 18,9 odsto od Bosne I Hercegovine, 24 odsto u odnosu na Albaniju, 40,5 na Crnu Goru, 79,97 odsto Hrvatsku, 85 odsto Rumuniju, a 122 odsto Sloveniju.

Antić je dodao da je u pitanju minimalno povećanje, pošto se cena nije menjana poslednje dve godine, a nije bilo korekcija čak ni za visinu inflacije.

– To je daleko ispod zahteva i opravdanih troškova energetskih kompanija – rekao je Antić za Radio televiziju Srbije

Prema njegovim rečima, struja za industriju neće poskupljivati.




2 thoughts on “Struja skuplja od 1. decembra

  1. Levent Ademi

    Poštovani
    Nisu mi bas jasne cene za elektricnu energiju u mestu gde zivim to jest u Bujanovcu – 17520.
    Zamolio bih vas ako je moguce da mi dostavite cene elektricne energije za Region Bujanovca i to za sve Tarife ( zelena, plava i crvena ), niza i visa tarifa ukoliko nije ista cena za citavu teritoriju Srbije?

    Pozdrav
    L. Ademi
    Bujanovca
    063 800 48 48

    Reply
    1. Bujanovačke Post author

      Cenat struje ista je u Bujanovcu kao u celoj srbiji. Možda vas je zbunio način obračuna. Možemo da vam detaljnije objasnimo kad počnu radni dani. hvala što nas pratite

      Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *