Jelena Aleksić, BAT: Talenat je važniji od kapitala

Bujanovac, Vranje, 2. novembar 2019. (Foto: VranjeNews) – Parlament privrednika u proširenom sastavu Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga (RPKJP) održao je u petak sastanak na kojem se razgovaralo o ulozi menadžmenta u upravljanju resursima.

Domaćin skupa bila je kompanija British American Tobacco (BAT), čija je menadžerka ljudskih resursa kompanije Jelena Aleksić rekla da je „ljudski faktor je postao najkritičniji faktor u našoj industriji“.

-Ljudski faktor, a ne tehnologija, prirodni resursi ili čak finansijski kapital. Talenat je jedan od neophodnih elemenata konkurentne prednosti”, ocenila je Jelena Aleksić i dodala da upravo iz tog razloga BAT najveću pažnju posvećuje talentu kao imperativu.

Sastanku su prisustvovali i Slađan Disić, predsednik Parlamenta privrednika i generalni direktor Kompanije Simpo i prof. dr Dejan Erić, dekan Beogradske bankarske akademije, a neke od tema o kojima se govorilo su i neophodnost upravljanja resursima kojima jedna kompanija raspolaže, značaj pravovremenog donošenja strateških i operativnih odluka, uloga menadžmenta, ali i znanja i veštine koje čine dobrog menadžera.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *