„Vitezovi“ prikupili 40.000, borba za Dunju se nastavlja (Foto & Video)

Piše: N. Stevanović, foto Bujanovačke

Organizator turnira Milan Nakić

Bujanovac, 2. novembar 2019.U akciji prikupljanja pomoći za trogodišnju Bujanovčanku Dunju Milanović u petak uveče je u sportskoj hali u Bujanovcu održan humanitarni MMA turnir „BUFC 3 Noć vitezova za malu Dunju“, koji je organizovao lokalni klub „Knez Lazar“ na čelu sa predsednikom Milanom Nakićem.

Nakon Nakićeve inicijative, roditelji male Dunje, Stefan i Jelena, za oko 40.000 dinara bliži su svom cilju – kupovini aparata za iskašljavanje neophodnog za lečenje devojčice, koliko su ljudi humanog srca sakupili na turniru.

Majka Jelena je Bujanovačkim rekla da još uvek nije prikupljeno dovoljno novca i da se borba nastavlja.

„Od srca se zahvaljujem Milanu što nam je pomogao na svoj način, kao i svim učesnicima i posetiocima, koji su došli na turnir zbog Dunje. Veliko hvala Nataši i divnim ženama koje su prodavale kolače na trgu i tako skupljale novac, hvala Duvanskoj industriji Bujanovac, restoranu Exclusive 017, svima ostalima koji nam pomažu i neka oproste što ne mogu sve nabrojati. Posebnu zahvalnost dugujemo vašem portalu Bujanovačke, jer ste mnogo doprineli našoj borbi“, rekla je Jelena.

Dunja je dobro, priča majka, ali je od nedavno postalo neophodno uključivanje fizikalne terapije i rehabilitacije u Bujanovačkoj banji.

Ova devojčica se od rođenja bori sa teškom srčanom manom – transpozicijom velikih krvnih sudova sa VSD, zbog koje mora što pre na sudbonosnu operaciju.

Da bi zahvat bio moguć potrebno je sanirati hroničnu infekciju respiratornog sistema koja ne dopušta Dunji da dovoljno ojača za komplikovanu operaciju i jedini spas je aparat  za iskašljavanje (Cough Assist E70 Respironics), koji njeni roditelji  ne mogu sami da kupe, već im je potrebna pomoć svih nas.

Dunji i njenim roditeljima možete pomoći tako što ćete upisati 692 i poslati sms na broj 3030 ili uplatom na račune koje možete videti OVDE.

U subotu uveče predviđena je još jedna sportska akcija za Dunju, o čemu čitajte nešto kasnije na portalu Bujanovačke.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *