Bujanovčani najviše tražili očnog lekara i neurologa

Piše: N. Stevanović, foto Bujanovačke

Bujanovac, 4. novembar 2019.- U nedeljnoj akciji besplatnih preventivnih pregleda u bujanovačkom Domu zdravlja pregledano je 85 pacijenata i pruženo ukupno 163 usluga, rečeno je Bujanovačkim u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a najveće interesovanje građani su pokazali za specijalističke preglede očnog lekara i neurologa.

„Oftalmoloških pregleda je bilo najviše – 42, a zatim sledi specijalistički pregled kod doktora specijaliste neurologa, koji je pregledao 25 pacijenata“, kaže za Bujanovačke Marija Dimitrijević, glavna medicinska sestra Doma zdravlja.

Građani stariji od 50 godina, kako je rekla, mogućnost pregleda bez zakazivanja i zdravstvene knjižice, iskoristili su uglavnom za proveru krvnog pritiska, EKG-a i nivoa šećera u krvi.

„Za ove preglede najčešće se javljaju stariji, dok su specijalistički pregledi očnog lekara i neurologa obično potrebniji mlađima od 50 godina“, kaže Dimitrijevićeva.

Glavna sestra nije mogla sa sigurnošću da kaže kada će se građanima ponovo pružiti mogućnost preventivnih pregleda, međutim očekuje da još jedna akcija bude organizovana do kraja godine.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, inicijatora akcije, u nedelju je preglede obavilo 19.545 građana na nivou cele zemlje.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *