Mitroviću i Hasaniju zarada skoro kao Vučićeva

Bujanovac, Beograd, 4. novembar 2019. – Narodni poslanici iz Bujanovca, Fatmir Hasani (PDD) i Nenad Mitrović (SNS) mesečno u Skupštini Srbije mogu da zarade gotovo kao predsednik republike Aleksandar Vučić, i više od predsednice parlamenta Maje Gojković.

Prema odlukama Vlade o povećanju plata u javnom sektoru i Administrativnog odbora Skupštine, osnovna neto plata poslanika od 1. novembra iznosi 82.869 dinara, ali poslanici imaju pravo i na poslanički dodatak 40 odsto od plate koji će, takođe, sada biti povećan, piše Politika.

Nije, dakle, teško izračunati da će ne samo bujanovački poslanici mesečno zarađivati i 130.000 dinara, računajući platu i dodatak, a moguće i više ako se zna da imaju pravo i na naknadu za odvojen život, besplatan parking u Beogradu kao i hranu u skupštinskom restoranu po posebnim cenama.

Aleksandar Vučić će, na drugoj strani, od 1. novembra imati mesečnu neto platu od 144.540 dinara, a predsednica Skupštine Srbije Maji Gojković 115.632 dinara, odlučio je Administrativni odbor skupštine, prenosi Politika.

Potpredsednik parlamenta imaće 101.178 dinara, predsednici odbora i šefovi poslaničkih klubova 90.578 dinara, a njihovi zamenici 84.796 dinara.

Nenad Mitrović je, prema podacima koje je dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije, u Skupštini do sada primao 96.000 dinara, dok je Fatmir Hasani prijavio neto mesečni prihod od 105.000 dinara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *