Kosovski analitičar: Mora doći do razmene teritorija, SAD crtaju novu geografiju

Ako mislimo da Metju Palmer i Aleksandar Vučić nisu partneri, grešimo mnogo. Mnogo grešimo ako mislimo da smo mi Amerikancima prijatelji, a Srbi neprijatelji“, rekao je Haljimi

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 5. novembar 2019. (foto GazetaExpres) – Do razmnene teritorija između Srbije i Kosova će svakako doći, a „mi mnogo grešimo ako mislimo da smo mi Amerikancima prijatelji, a Srbi neprijatelji“ izjavio je kosovski analitičar Finsik Haljimi.

On je za TV Klan Kosova dodao i da Albanci sa SAD nisu braća, već „neravnopravni partneri“.

-SAD su prekinule partnerstva sa Venecuelom, oslobodile Avganistan i potom ga bombardovale. Ovaj posao moramo shvatiti ozbiljno. SAD zaokružuju svoju geografiju, stvarajući sopstvene međe. Ja sam za razmenu teritorija…To je u igri, desiće se, rekao je Haljimi.

Sirija je bila najstabilnija u regionu i u Ukrajini su se stvari promenile. Ako se nekome žuri, to smo mi. Razmena teritorija će se dogoditi

Haljimi je ocenio da je dogovor moguć ako se sklopi po etničkoj podeli.

-Ovde nema drugih opcija. Sloboda direktno zavisi od američkog prisustva. Ko nam garantuje da sutra Srbija neće ući u NATO? Ako Srbija ovoga puta izda Rusiju, izdaće je iza naših leđa”, ocenjuje Haljimi.

On je dodao da „nezavisnost nije večna“, i da „nas okupacija može iznenaditi“.

-Sirija je bila najstabilnija u regionu i u Ukrajini su se stvari promenile. Ako se nekome žuri, to smo mi. Razmena teritorija će se dogoditi”, smatra Haljimi.

On je kazao da se mnogo pitanja pokreće u pogledu dijaloga između Kosova i Srbije.

-Ako mislimo da Metju Palmer i Aleksandar Vučić nisu partneri, grešimo mnogo. Mnogo grešimo ako mislimo da smo mi Amerikancima prijatelji, a Srbi neprijatelji“, rekao je Haljimi.

Haljimi je u emisiji Analiza izbora rekao da se uvek zalagao za razmenu teritorija između Kosova i Srbije.

-Kurti i eksponirana garda DSK igraju opasnu igru da bi frustrirali SAD u nadi da će Tramp izgubiti izbore. To je fraza koju je Palmer više puta ponovio: „Da se SAD žuri, a pitanje je geopolitičko“, onda imamo dolazeću vladu koja će učiniti fatalnu grešku”- ocenjuje on.




2 thoughts on “Kosovski analitičar: Mora doći do razmene teritorija, SAD crtaju novu geografiju

  1. Bogoljub Tomic

    Ne mogu da razumem zasto,kao informativni portal objavljujete ovakve tekstove i prenosite stavove i razmisljanja nekih ljudi koji su potpuno nepoznati velikoj vecini gradjana Bujanovca. Cemu sluzi ovaj tekst,sem da dodatno razbuktava mastu a gradjane drzi u mraku straha i nepoverenja sto je idealna podloga za neki sukob koga niko nece,ubedjen sam. Odakle mu te informacije i takve pretpostavke ? Omiljeni Srpski politicar na KIM Ceda Jovanovic je bas za TV Klan pre neki dan rekao da sever KiM i Mitrovica nikada nisu bili Albanski. Mogu samo da dodam da tek Bujanovac nije nikad bio deo KIM. Treba da prestanete da objavljujete ovakve tekstove jer Bujanovcu treba mir i tolerancija. Deo smo Republike Srbije,tu cemo i ostati i to nije stvar da li se nekome to svidja ili ne. To je cinjenica ! Ono sto nije dobro je sto smo nerazvijena opstina kojoj se mora pomoci kako bi svi gradjani normalno ziveli. To nam treba a ne neki naruceni analiticari koji treba da uznemiravaju nasu sredinu.

    Reply
    1. Bujanovačke Post author

      Ovo je samo jedan od stavova koje prenosimo a tiču se na bilo koji način Bujanovca i juga Srbije. Ovaj čovek je izneo još mnogo zanimljivih komentara, kao na primer: „Ako mislimo da Metju Palmer i Aleksandar Vučić nisu partneri, grešimo mnogo. Mnogo grešimo ako mislimo da smo mi Amerikancima prijatelji, a Srbi neprijatelji“, i zato smo mislili da je važno da se naši čitaoci upoznaju sa ovakvim stavovima. Mi, dakle, ne komentarišemo niti forsiramo bilo koga, jednostavno smo procenili da je važno da se čuje i stav iz Prištine, ma koliko on bio nelogičan

      Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *