Saša Arsić na Skupštini NS: Bojkot izbora jedino rešenje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. novembar 2019. „Građani Preševa, Bujanovca i Medveđe strahuju da će režim u Beogradu napraviti takav dogovor da će se jednog jutra probuditi u drugoj državi”, rekao je u subotu Saša Arsić na skupštini Narodne stranke (NS) u Beogradu.

Arsić, regionalni koordinator NS-a za Pčinjski okrug i Kosovo i Metohiju, naglasio je da Narodna stranka svojim programom jasno daje do znanja svim domaćim ali i inostranim političkim subjektima da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije i da nikakve zamene teritorija sa samoproglašenom republikom Kosovo ne dolaze u obzir.

On je ponovio da Narodna stranka ostaje čvrsto pri svom stavu da je bojkot izbora jedino rešenje “kako se ne bi dao legitimitet Vučićevim odlukama I izborima koje režira”.

“Minorne stranke i pojedinci, koji ne bi mogli preći cenzus na nekim normalnim i demokratskim izborima, sada učestvuju u Vučicevom cirkusu i glume opoziciju”, kaže Arsić.

U govoru se osvrnuo i na poslednja dešavanja oko bilborda sa likom Aleksandra Vučića na koridoru 10, iznad tunela u Grdeličkoj klisuri.

-Tuneli i putokazi u Srbiji ne služe za negovanje kulta ličnosti Aleksandra Vučića. Ako Slaviša Bulatović, narodni poslanik SNS-a iz Vranja, ima pravo da postavi natpis na “Vučić je moj predsednik” da li i ja imam pravo da na istom mestu postavim plakat “Vučić nije moj predsednik”, pitao je Arsić.

Inače, stranačka skupština je za predsednika Narodne stranke ponovo izabrala Vuka Jeremića, a za potpredsednike su izabrani Miroslav Aleksić, Nikola Jovanović, Siniša Kovačević, Borislav Novaković, Zdravko Ponoš i Sanda Rašković Ivić.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *