SZP traži još parking mesta za osobe sa invaliditetom, iz Parking servisa poručuju da je problem u policiji

Piše: N. Stevanović; foto SZP

Osobe sa invaliditetom često su žrtve nesavesnih vozača sa kojima ulaze u rasprave zbog parkinga: Zahtev SZP

Bujanovac, 5. oktobar 2019.Sindikat zaposlenih policije (SZP) zahteva od opštinskih službi i Parking servisa da se za osobe sa invaliditetom u Bujanovcu obezbede dodatna parking mesta, dok iz Parking servisa odgovaraju da u gradu već postoje 4 rezervisana mesta što je 2 odsto od ukupnog broja parking mesta, koliko je predviđeno zakonom.

U zahtevu dostavljenom i našem portalu, iz SZP-a navode da u Bujanovcu postoji samo jedno parking mesto predviđeno za osobe sa invaliditetom, a da i njega često zauzimaju nesavesni vozači.

“Osobe sa invaliditetom često su žrtve nesavesnih vozača sa kojima ulaze u rasprave zbog parkinga”, kaže se između ostalog u zahtevu i dodaje da ovim putem SZP još jednom pokazuje brigu za sve građane.

Šef Parking servisa Naim Redžepi, međutim, precizira da su za lica sa invaliditetom obezbeđena 4 parking mesta – po dva u crvenoj i žutoj zoni.

Zakon propisuje da se za ova lica mora obezbediti 2 odsto od ukupnog broja parking mesta, a mi ih imamo oko 200 aktivnih, što znači da su nadležne službe ispunile zakon. Svestan sam problema sa nedozvoljenim parkiranjem na tim mestima, ali to je već pitanje za policiju, da li se i u kojoj meri sankcionišu nesavesni vozači, kaže Redžepi za Bujanovačke.

Ispunili smo zakon: Naim Redžepi

Za besplatno parkiranje po osnovu invaliditeta, dodao je, bujanovački Parking servis izdao je oko 20 kartica svojim korisnicima.

„Vlasnicima ovih kartica, odnosno licima sa invaliditetom, dopuštamo da se parkiraju na bilo kom parking mestu, oni se ne kažnjavaju“, naglasio je Redžepi.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *