Bogoljub Tomić: Posle Kurtijevih izjava, albanske stranke iz Bujanovca izgubile su svrhu postojanja

Kandidat za kosovskog premijera Albin Kurti je u Presingu na N1 televiziji u sredu rekao da se protivi bilo kakvoj razmeni teritorija, a ovu izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje prenele su i Bujanovačke. Intervju je izazvao reakcije i kod srpskih zvaničnika u Beogradu, ali i među Bujanovčanima. Bogoljub Tomić, direktor DIB, u komentaru za naš portal pita kako će reagovati lokalne albanske stranke koje, kako kaže, politiku baziraju za ideji pripajanja Kosovu

Bujanovac, 7 novembar 2019. – Prava je šteta za one koji nisu odgledali intervju sa Kurtijem, piše Tomić

Bila je to odlična prilika da iz prve ruke, direktno čujemo stavove i razmišljanje čoveka koji je vrlo važna politička ličnost na KIM.

Za nas u Bujanovcu je vrlo važan njegov stav da ne želi da razgovara o nekakvim razmenama teritorija i crtanju novih granica.

Ako je to njegov iskren stav, onda su neke albanske stranke izgubile ideju i smisao postojanja jer su birače okupljale isključivo na takvim obećanjima.

Takođe, ovaj intervju nameće između ostalog i sledeće pitanje: Ako ni gospodin Kurti neće razmenu teritorija, a znam sigurno da je ni Srbi u Bujanovcu neće, a ko onda hoće?!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *