Za obnovu Tehničke škole u Hanu fali 650.000 dinara

Bujanovac, Vladičin Han, 7. novembar 2019. (foto Fondacija) – Za kompletno renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu potrebno je 650.000 dinara više nego što je prikupljeno u akciji Fondacije “Ana i Vlade Divac” koja ponovo poziva sve koji su u mogućnosti da pomognu kako bi planirani radovi mogli da se realizuju.

Novac je potreban, kažu iz Fondacije, kako bi se renoviralo svih 10 učionica u kojima nastavu pohađa 840 učenika iz Pčinjskog okruga, javljaju Južne vesti.

Fondacija “Ana i Vlade Divac” pokrenula je akciju u septembru ove godine, kada je na donatorskoj večeri u Čikagu prikupljeno 4,7 miliona dinara  kako bi se u školi zamenile instalacije, podovi, prozori, vrata i renovirale učionice koje su u najlošijem stanju.

Po rečima Slađana Đorđevića, direktora škole, radovi još nisu krenuli.

-Bio je projektant, urađena je procena stanja, da vidimo šta u okviru sredstava možemo da uradimo. Treba da utvrdimo termin kada je zgodno da se krene sa radovima, najverovatnije raspust, pošto te učionice koristimo – kaže Đorđević.

Tehnička škola u Vladičinom Hanu osnovana je 1970. godine i trenutno u svom obrazovnom programu ima smerove za mašinstvo i obradu metala, elektrotehniku i saobraćaj.

Fondacija “Ana i Vlade Divac” do sada je, kažu, renovirala više od 90 škola, vrtića, sportskih terena i igrališta, a svi koji žele da pomognu u renoviranju Tehničke škole u Vladičinom Hanu, mogu to da urade preko sajta Fondacije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *