Posle Bujanovca, Miša Vacić pretio i u Šapcu, opozicija traži njegovo hapšenje

Bujanovac, Šabac, 11. novembar 2019. (Foto MC) – Lider Srpske desnice Miša Vacić je dvadesetak dana posle Bujanovca, sličan vokabular iskoristio i u Šapcu, a meta je bio tamošnji gradonačelnik Nebojša Zelenović.

Kao i u Bujanovcu, Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je od policije da utvrdi da li je lider Srpske desnice Miša Vacić, na osnivanju odbora u Šapcu, pretio gradonačelniku tog grada Nebojši Zelenoviću, javlja „Blic“.

Vacić je u Šapcu poručio Zelenoviću da će završiti u Drini, kao i Austrougari u Prvom svetskom ratu.

Zelenoviću pakuj se, došao sam da te proteram, sa Šapčanima u zatvor u Sremsku Mitrovicu, a mi da uđemo… Ma napavićemo u Šapcu zatvor jedan da ga izložimo i da ga gledamo i da ga pljujemo (…) I srušili smo Austrougarsko carstvo, ovde u Šapcu su se skoncentrisale snage da im zadaju završni udarac, da ih gurnemo niz Cer dole u srpsku Drinu i podavimo, tako ćemo i sa Zelenovićem i njegovim kriminalcima – poručio je Vacić u Šapcu.

Reagujući na izlaganje lidera Srpske desnice, viši javni tužilac Zoran Obradović rekao je za „Blic“, da će se ispitati sve okolnosti ovog događaja, te da će javnost o svemu biti obaveštena.

– Osnovno javno tužilašto pokrenulo je predistražni postupak u ovom slučaju. Zatražili smo od policije da nam dostavi obaveštenja šta se tačno dogodilo te večeri, a o daljem toku javnost će biti obaveštena – rekao je Obradović.

Savez za Srbiju (SzS) i Pokret slobodnih građana (PSG) zatražili su u subotu od tužilaštva i policije da uhapse predsednika Srpske desnice Mišu Vacića zbog pretnji upućenih gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću.

Iz PSG-a u svom saopštenju navode da Srpsku desnicu treba zabraniti zbog „diskriminatorskog, nasilnog i protivustavnog delovanja“, a kao osnov navode Vacićeve izjave iz Bujanovca da će se obračunati „sa izdajnicima iz naših redova koji šuruju sa Šiptarima i da će takve predstavnike Srba proterati iz Bujanovca, te „zbog pretnji gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću“.

– Zbog eksplicitnih pretnji smrću ‘bacanjem u Drinu’, koje je uz niz drugih pretnji u petak uveče u Šapcu izrekao Miša Vacić, tražimo od tužilaštva i policije da hitno reaguju i uhapse ovog eksponenta Aleksandra Vučića kao i da mu odrede pritvor zbog realne opasnosti da ponovi krivično delo – istaknuto je pak u saopštenju SzS.

Kako su ocenili, namera aktuelne vlasti je da se „iz budžetskih sredstava Srbije, po šešeljevskim manirima realizuje Miša Vacić“ i da to treba da probudi državne institucije kako bi zaštitili građane.

– Mimo toga stoji samo samoodbrana koja je dokaz da država ne funkcioniše i da su vlast i de jure preuzele SNS falange pod raznim imenima.

Veza i bliskost batinaša od pre neki dan ispred RTS-a i fašističke retorike Miše Vacića su toliko jake i vezivno tkivo im je režim Aleksandra Vučića – navodi SzS.

 




One thought on “Posle Bujanovca, Miša Vacić pretio i u Šapcu, opozicija traži njegovo hapšenje

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *