Arber Pajaziti: Možemo sa svima osim sa Arsićima, ja sam sačuvao SNS direktora Vrtića

Piše: N. Stevanović

O saradnji sa naprednjacima kojima je sačuvao direktorsko mesto u Predškolskoj ustanovi, o porodici Arsić, ali i o tome da Alternativa za promene koju vodi u Bujanovcu može da sarađuje sa svim strankama nezavisno od centrale

Bujanovac, 12. novembar 2019. (foto FB)  – Za Arbera Pajazitija, šefa odbora Alternative za promene (AP) u Bujanovcu, nema ničeg spornog, kako kaže, što je bio član Upravnog odbora Predškolske ustanove „Naša radost“ jer njegovo angažovanje nije imalo nikakve veze sa politikom i dogovorima sa Srpskom naprednom strankom (SNS), već je u odbor ušao na predlog roditelja čije je interese i zastupao.

Imenovanje u UO ustanove na čijem je čelu kadar SNS-a Milovan Aleksić, kao i činjenica da dve stranke već dele vlast u Preševu, uzrok su spekulacija u javnosti da je takva vrsta saradnje već dogovorena i za Bujanovac, što Pajaziti demantuje.

-Bio sam član upravnog odbora nekih godinu i po dana, kao roditelj čije je dete išlo u vrtić, a na predlog ostalih roditelja. Ne postoji apsolutno nikakva politička pozadina u svemu tome, niti kombinacije stranke koju vodim i SNS-a, kao što je pokušao da prikaže Saša Arsić, član Opštinskog veća opštine Bujanovac. Moje imenovanje prihvatila je i skupštinska većina, dakle opštinska vlast, kojoj i on pripada, kaže Pajaziti za Bujanovačke.

Međutim, zahvaljujući Pajazitiju, inicijativa opštinske vlasti za smenu direktora Aleksića završila se neuspešno.

“Kada su podelili vlast 2016. godine, vrtić je trebalo da pripadne koaliciji SPO-SPS-JS, koju predvodi odbornik Nenad Tasić. Nakon nekog vremena on i Arsić su došli kod mene da me mole da na odboru glasam za razrešenje direktora, što sam odbio jer sam smatrao da direktora ne treba smenjivati tek tako, bez razloga, samo da bi oni postavili svog čoveka. Možda je zbog toga ljut većnik Arsić”, rekao je šef bujanovačke Alternative.

Kako je naglasio, sva nagađanja oko saradnje AP-a sa bilo kojom drugom političkom grupacijom u Bujanovcu potpuno su neutemeljena jer nikakvih razgovora pa ni dogovora nije bilo do sada.

-Mi smo otvoreni za saradnju sa svim strankama, bilo one albanske, srpske ili romske, ali u ovom trenutku nemamo nikakve dogovore. To što  su u Preševu AP i SNS deo vladajuće većine, nama u Bujanovcu ne predstavlja nikakvu obavezu jer imamo autonomiju kao opštinski odbor u odnosu na centralu, i odluke ćemo kada dođe vreme donositi pre svega u interesu građana opštine Bujanovac“, kaže Pajaziti.

Ipak, na saradnju sa Alternativom nikako ne može da računa aktuelni zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić.

-Prema Arsiću i njegovoj Grupi građana imamo crvenu liniju. Video sam da mlađi Arsić (Saša) daje intervjue u kancelariji svog oca pa bih da ga pitam da li Opštinu smatra svojom očevinom. Njegove navode da je Alternativa nacionalistička stranka ne bih ni da komentarišem, jer je izjaviti tako nešto jednostavno neozbiljno“, kaže Pajaziti.

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *