Demanti Arbera Pajazitija: Bujanovačke su naslov izvukle iz konteksta moje izjave

Arber Pajaziti, šef bujanovačkog odbora Alternative za promene, reagovao je na tekst objavljen u utorak na našem portalu „ARBER PAJAZITI: MOŽEMO SA SVIMA OSIM SA ARSIĆIMA, JA SAM SAČUVAO SNS DIREKTORA VRTIĆA“. *Demanti je izmenjen u odnosu na prvobitno objavljenu verziju tako što je Pajaziti dodao da su njegove izjave verno prenete, ali da su izvučene iz konteksta stavljene u naslov, pa sada prenosimo verziju koju je sam autor korigovao

Bujanovac, 12. novembar 2019. –

Povodom teksta objavljenog 12.11.2019. godine na portalu www.bujanovacke.co.rs , sa naslovom: ARBER PAJAZITI: MOŽEMO SA SVIMA OSIM SA ARSIĆIMA, JA SAM SAČUVAO SNS DIREKTORA VRTIĆA, ulažem sledeći:

DEMANTI

Poštovana redakcijo,

U gore navedenom tekstu gde ste se oslonili na moju izjavu učinili ste propust, verujem bez namere, jer ste u naslovu teksta pogrešno citirali moju izjavu povodom imenovanja  direktora Predškolske ustanove “Naša radost“ u Bujanovcu.

U drugom pasusu mog citata ste napisali: “Kada su podelili vlast 2016. godine, vrtić je trebalo da pripadne koaliciji SPO-SPS-JS, koju predvodi odbornik Nenad Tasić. Nakon nekog vremena on i Arsić su došli kod mene da me mole da na odboru glasam za razrešenje direktora, što sam odbio jer sam smatrao da direktora ne treba smenjivati tek tako, bez razloga, samo da bi oni postavili svog čoveka. Možda je zbog toga ljut većnik Arsić, rekao je šef bujanovačke Alternative“.

Citat je tačan, ali ono što je od date izjave izvedeno u naslovu nije, već je izvučeno iz konteksta, jer ja apsolutno u mojoj autentičnoj izjavi nisam rekao da sam sačuvao mesto direktora ove ustanove tokom podele vlasti, nego sam rekao da nisam prihvatio da budem saučesnik u podeli vlasti. Isto tako uopšte me nije zanimalo ko je direktor niti njegova politička pripadnost.

Stoga vas molim da korigujete ovu grešku oko prenosa moje izjave u samom naslovu teksta koji je prouzrokovan pogrešnim tumačenjem mojih reči.

Nadam se da ćete postupiti korektno u svetlu etičkih kodeksa vaše profesije i shodno Zakonskim odgovornostima.

U Bujanovcu: dana, 12. novembra 2019. godine

S poštovanjem, Arber Pajaziti- predsednik Ogranka AZP- Bujanovac

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *