Ibrahimi: Kosovo više nije u vrhu prioriteta SAD

Bujanovac, Priština, 12. novembar 2019. (foto Klan Kosova) – Predsednik Upravnog odbora Američke privredne komore na Kosovu Ilir Ibrahimi, rekao je da Kosovo nije kao nekada u vrhu prioriteta SAD, prenosi Klan Kosova.

Ibrahimi je rekao da se iz  diskursa američkih kongresmena i senatora vidi da Kosovo više nije prioritet SAD kao nekada.

-Kosovo nije na vrhu američke liste prioriteta kao nekada. Ono što smo videli jeste da postoje kongresmeni i senatori koji su bili poznatiji po pitanju Kosova i znaju detalje od NATO intervencije pa do sada na kosovskom razvoju”, rekao je on po povratku iz SAD.

Ali, kako je rekao, mnogi kongresmeni koje smo sreli nisu tako upućeni.

-Naša misija bila je da informišemo američke kongresmene i senatore da je Kosovo postiglo napredak i da je napredovalo i u pogledu demokratije i ekonomije, ističe Ibrahimi i zaključio da “Kosovo nije zemlja koja traži pomoć, već zemlja koja traži saradnju”.

Ibrahimi je dodao da je kosovska delegacija imala mnogo različitih sastanaka u Kongresu, Senatu i Stejt departmentu. Istakao je da su SAD, kao čuvari Kosova, zainteresovane da znaju šta se dešava na Kosovu i njihovo prvo pitanje bilo je “Šta očekujete od izbora”, naglasio je Ibrahimi.

-Vidimo umerenost Aljbina Kurtija u njegovim stavovima i ta umerenost će se nastaviti, jer je drugačije biti vođa opozicije i drugačije je biti vođa vlasti, ukazao je predsednik UO Američke privredne komore na Kosovu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *