Bujanovački lekar prošao međunarodnu obuku u Turskoj

Dr Ajeti: Obuka je sprovedena u turskom  „Međunarodnom centru za obuku i simulaciju hitnih slučajeva i katastrofe“

Bujanovac, Izmir, 13. novembar 2019. (foto FB) – Među sedmoro lekara iz Srbije, koji su u turskom Izmiru završili obuku iz urgentne medicine pod nazivom “Medical Rescue Team Training”, našao se i dr Bejtula Ajeti iz Službe hitne pomoći Doma zdravlja Bujanovac.

Obuka je sprovedena u turskom  „Međunarodnom centru za obuku i simulaciju hitnih slučajeva i katastrofe“ (International Emergency, Disaster, Training and Simulation Center) na ostrvu Urla kod Izmira, a dr Ajeti se, zajedno sa kolegama, kroz teoretski i praktični deo obuke upoznao sa postupcima spasavanja i zbrinjavanja unesrećenih u katastrofama, trijaži povređenih u masovnim nesrećama.

Dr Ajeti kaže za Bujanovačke da se našao u prvoj grupi lekara koji su završili obuku u organizaciji ministarstava zdravlja Turske i Srbije i Društva lekara urgentne medicine Srbije:

Nova znanja i prijateljstva

– Zahvaljujemo se dr Esen Uysal i dr Hasanu Odabasioglu na ogromnoj energiji, ljubavi i trudu da se u ovom internacionalnom trening centru okupe lekari iz Srbije, Severne Makednije i Crne Gore. Velika je čast biti deo svega ovoga. Svi smo bogatiji za nova znanja i iskustva, ali što je najvažnije i za nove prijatelje, poručuje dr Ajeti i dodaje da su mogli da na delu vide kako funkcioniše urgentno zbrinjavanje ljudi u gradu od 4,5 miliona stanovnika poput Izmira.

Delegaciju Srbije koja je pohađala ovaj prestižni seminar činili su: dr Marina Đikić (Urgentni Centar, KCS, Beograd), dr Jelena Tijanić (Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac), dr Bejtula Ajeti (Služba hitne medicinske pomoći Bujanovac), dr Zoran Stanojlović (Služba hitne medicinske pomoći Bor), dr Saša Ignjatijević (Zavod za hitnu medicinsku pomoć Niš), prim. dr Tatjana Rajković (Zavod za hitnu medicinsku pomoć Niš) i prim. dr Miljan Jović (Služba urgentnog prijema, ZC Zaječar).




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *