Da Bujanovac ujutru ne bude u mrklom mraku menja se sistem rasvete

Piše: N. Stevanović

Blic na telefonu jedino svetlo: Ulica Josifa Janjića 12. novembra ujutu (Foto čitalac)

Bujanovac, 13. novembar 2019. – Ulično osvetljenje u Bujanovcu se gasi pre svitanja, ukazali su Bujanovačkim čitaoci koji na posao kreću pre 6 sati, naglašavajući da se svakog jutra suočavaju sa „mrklim mrakom“.

Nadležni, na drugoj strani, poručuju da je nelogično očekivati da osvetljenje radi do 6 sati ujutru, ali da će „pokušati da udovolje zahtevima građana“.

U Bujanovcu je u sredu (13. novembra), po podacima meteorologa, svanulo u 6:20h, a rasveta je, po rasporedu tehničke službe, ugašena gotovo sat vremena pre toga, u 5:30.

-Ukoliko aktuelni raspored ne odgovara građanima, pokušaćemo da korigujemo plan javne rasvete i omogućimo da se ulična svetla gase bar pola sata kasnije, ali to bi značilo i pomeranje termina u večernjim časovima, odnosno kasnije paljenje, kaže za Bujanovačke Rahim Salihi, načelnik Odeljenja za investicije i razvoj u okviru kojeg je služba zadužena za rasvetu.

Po aktuelnom planu, ulična svetla se pale u 16:30, gase u 2 sati posle ponoći, pa ponovo rade od 4 do 5:30 ujutru.

Potpunu tamu u Bujanovcu tokom noći od 2 do 4 sati Salihi opravdava potrebom za štednjom.

To je praksa neophodna zbog štednje. Opština za javnu rasvetu izdvaja čitavih 20 miliona dinara godišnje, kaže on.

Projektom unapređenja sistema ulične rasvete i prelaskom na led sijalice, čija realizacija je u toku, kako kaže, biće obezbeđene preko potrebne uštede.

-Očekujem da do sredine decembra ceo grad bude pokriven novim sistemom, što znači više svetla za manje novca, zaključuje Salihi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *