Dveri Bujanovca o Vučiću, Rami, paradajzu i bostanu

Bujanovac, 13. novembar 2019. (foto https://europeanwesternbalkans.com) – Opštinska organizacija Dveri u Bujanovcu oglasila se povodom „najnovijih katastrofalnih izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izrečenih na sastanku u Ohridu 10. novembra 2019. godine”, kako se navodi u saopštenju.

“Dok poljoprivredni proizvođači u Bujanovcu svoje proizvode prodaju po trotoarima, kao u nekim nerazvijenim afričkim zemljama, jer ne mogu da plate ni taksu na pijačnim tezgama, predsednik Republike se, po zadnjim izjavama na sastanku u Ohridu, zalaže za brži transport albanskih proizvoda, napomenuvši pritom – paradajz. Ovakva njegova, i po nacionalne interese nedopustiva izjava je katastrofalna za našu poljoprivredu, u ovom slučaju – povrtarstvo”, ocenjuju dverjani.

Oni pitaju “da li predsednik zna da je Albanija primorska zemlja i klimatski mnogo pogodnija za uzgoj povrtarskih kultura”, tako da naši proizvođači nikako ne mogu da im budu konkurencija.

Samo u Bujanovcu na primer, gde se bostan tradicionalno gaji više nego u ostatku Srbije, proizvodnja je desetkovana baš zbog uvoza iz Albanije. Da ne pričamo kakve će to posledice imati po leskovački kraj.”

Dveri podsećaju i da se “radi se o zemlji (Albanija) sa čije je teritorije izvršena agresija na našu zemlju i koja ne priznaje celovitost Srbije u ovim granicama”.

U saopštenju se takođe pitaju da li se radi o nekim drugim biljkama „koje Rama voli da konzumira“




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *