Nenad Tasić, odbornik: Nismo molili Pajazitija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. novembar 2019. Arber Pajaziti nije imao nikakvu ulogu u odlučivanju tako da jednostavno nije bilo razloga da razgovaramo ili pregovoramo, kako rade ozbiljni ljudi, a kamoli potrebe za moljakanjem, njemu očigledno dobro poznatom terminologijom, kaže odbornik Srpske liste u SO Bujanovac Nenad Tasić.

On je demantovao Pajazitija, šefa bujanovačkog odbora Alternative za promene (AP), oko dešavanja prilikom imenovanja direktora u Predškolskoj ustanovi (PU) „Naša radost“ u Bujanovcu, o čemu smo pisali u utorak.

-Nakon raspisanog konkursa za izbor direktora PU “Naša radost” krajem 2016. godine,  Pajaziti nije imao nikakvu ulogu u odlučivanju kao član Upravnog odbora u ime Saveta roditelja, s obzirom da su roditelje predstavljali Imran Aćifi, Aleksandar Arsić i Zoran Levković, ističe Tasić.

Za njega i opštinskog većnika Sašu Arsića, Pajaziti je rekao da su ga molili da glasa za razrešenje direktora Milovana Aleksića, kako bi postavili svog čoveka, jer je, kako je čuo, dogovorom vladajuće većine PU “Naša radost” trebalo da pripadne  koaliciji SPO-SPS-JS u kojoj je Tasić.

Po Tasićevim rečima, posle završenih lokalnih izbora 2016. godine i formiranja lokalne vlasti, čiji je i Srpska lista deo, usledile su redovne aktivnosti, između ostalog i promena članova upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač i finansijer Opština, a kojima su isticali mandati.

Ne bih da se bavim izjavom datom na račun Arsića, jer će mu sam odgovoriti ako bude smatrao da ima potrebe,  ali bih podsetio Pajazitija da na izbore najpre treba izaći, preći cenzus, osvojiti adekvatan broj odborničkih mandata pa tek onda povlačiti crvenu liniju, osvrnuo se Tasić i na Pajazitijev stav da je Alternativa otvorena za razgovore i eventualnu saradnju sa svima, osim sa aktuelnim zamenikom predsednika Stojančom Arsićem i njegovom  Grupom građana.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *