Vranjanac na Prohoru pokušao da prokrijumčari preko 150 lančića i drugog nakita

Bujanovac, Prohor Pčinjski, 13. novembar 2019. (Foto Uprava carina)- Kod Vranjanca (43) koji je vozilom BMW iz S. Makedonije ulazio u Srbiju carinici su pronašli 600 grama srebrnog nakita sakrivenog u jakni na zadnjem sedištu automobila.

Kako saopštava Uprava carina, Vranjanac je putovao sam, a prilikom susreta sa carinicima rekao je da nema ništa da prijavi, sem ličnog prtljaga.

Međutim, tokom detaljne kontrole koja je ipak usledila, carinik je na zadnjem sedištu automobila, u putnikovoj jakni pronašao torbicu punu srebrnog nakita – preko 150 lančića, narukvica, minđuša, prstenja i privezaka, ukupne težine od gotovo 600 grama, zadržano je do okončanja prekršajnog postupka.

Iz Uprave carina podsećaju putnike da se ličnim nakitom smatra onaj nakit koji se nosi na sebi, međutim ukoliko na sebi ili u prtljagu putnici nose dosta nakita – dužni su da ga prijave.

„Veoma je važno da to učine, jer će carinici veće količine nakita tretirati kao neprijavljene dragocenosti, zbog čega se putnik lako može naći u prekršaju“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *