Reprezentacija Engleske u Prištini, i navijači iz Bujanovca na tribinama stadiona Fadilj Vokri

Bujanovac, Priština, 17. novembar 2019. (Foto Kosovo-online) – Na stadionu Fadilj Vokri u Prištini u nedelju se očekuje pravi spektakl na meču fudbalskih reprezentacija Kosova i Engleske koji će odigrati utakmicu 8. kola A grupe za kvalifikaciju na Evropsko prvenstvo 2020. godine, piše RTK2.

Kako saznaju Bujanovačke, veliki broj Albanaca sa juga Srbije bodrće uživo selekciju Kosova na stadionu koji nosi ime legendarnog centarfora beogradskog Partizana i reprezentacije SFRJ, a kako je najavljeno meč će prenositi uživo i Sport klub.

-Uspeli smo da dođemo do ulaznica i svakako idemo da bodrimo tim Kosova. Očekujemo povoljan rezultat iako se zna da je Engleska favorit.

Kosovski mediji prenose da je Englezima u Prištini priređena srdačna dobrodošlica, pa je tako centra grada okićen zastavama ove zemlje.

RTK2 podseća da su porazom od selekcije Češke u prošlom kolu, fudbaleri Kosova izgubili šanse da se kroz kvalifikacije nađu na Evropskom prvenstvu, ali će novu priliku imati u martu kada se igra baraž Lige nacije.

Pred duel sa Engleskom selektor Šaland je istakao da će utakmica sa jednom od najboljih evropskih selekcija biti prilika za sticanje novog iskustva njegove ekipe.

Kako prenosi portal Kosovo-online, selektor je ocenio da je ovo je izuzetno važna utakmica za njih i podsetio da je to govorio i pre meča sa Češkom.

“Ne želim da govorim o rezultatu, želim da se uverim kako možemo da igramo protiv tako dobrih reprezentacija kao što je Engleska. Igrali smo u Engleskoj gde smo primili 5 golova u prvom poluvremenu, mogli smo da primimo toliko i u drugom, ali nismo. Postigli smo tri pogorka i igrali dobar fudbal. Kada smo počinjali ove kvalifikacije govorio sam da je ovo prilika da steknemo nova iskustva i da napredujemo, a ova utakmica će biti prava prilika za tako nešto“, istakao je Šaland.

Reprezentacija Engleske je u prošlom kolu pobedom na Vembliju nad Crnom Gorom od čak 7:0  obezbedila prvo mesto i direktan plasman na Evropski šampionat. Englezi su maestralno odigrali u kvalifikacijama gde su postigli 33, a primili svega 6 golova.

-Za navijače Kosova će biti praznik fudbala, žao mi je što nisu uspeli da se kvalifikuju na EP, ali će sutra  biti oslobođeni pritiska što može da nam stvori probleme“, rekao je selektor Engleske Geret Sautgejt.

Utakmica poslednjeg kola A grupe kvalifikacija za EP 2020. godine između Kosova i Engleske igra se  od 18 časova na stadionu Fadilj Vokri a RTK2 će meč direktno prenositi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *