Deca iz Vrtića druže se sa dinosaurusima u Svilajncu

Bujanovac, 18. novembar 2019. – Stotinak mališana iz bujanovačkog vrtića „Naša radost“ krenulo je u ponedeljak ujutru put Svilajnca, gde će posetiti Prirodnjački centar u sklopu kojeg je i Dino park.

Deca iz predškolskih i srednjih grupa iz centralnog vrtića i područnih odeljenja imaće priliku da tokom ove jednodnevne ekskurzije vide Prirodnjački centar koji predstavlja spoj nauke, obrazovanja i zabave, a zbog svog koncepta se smatra jedinstvenim u ovom delu Evrope.

Muzeji centra u Svilajncu, u kojima je devet tematskih izložbi, otvoriće vrata za najmlađe Bujanovčane, od kojih će većina po prvi put videti geološki vremeplov, svet minerala i stena,nebesko kamenje, svedoke ledenog doba, bioarheologiju Đerdapa, ali i vulkan i svet dinosaurusa.

„Ekskurziju realizujemo u okviru programa naše ustanove za 2019/2020. godinu. Cilj nam je ostvarivanje kulturnih i rekreativnih aktivnosti dece,  pružanje mogućnosti za socijalizaciju, podsticanje fizickog rasta i razvoja,  osamostaljivanje, kao i bogaćenje neposrednog iskustva o prirodi i društvenom okruženju“, poručuju iz Predškolske ustanove „Naša radost“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *