Počelo postavljanje led rasvete

Ulica Josifa Janjića

Bujanovac, 18. novembar 2019.- Kako je i najavljeno, u Bujanovcu je počelo postavljanje led rasvete koju je najpre dobila Ulica Kralja Milutina, deo Josifa Janjića i neke ulice oko glavne koja je ostavljena za kraj.

Ukupno će biti postavljeno 900 svetiljki kao i novi sistem upravljanja, a prema rečima Rahima Salihija, opštinskog načelnika za razvoj i investicije, čitav projekat vredan je 44 miliona dinara bez PDV, od čega je 18 miliona iz EUPro dok se ostatak finansira iz budžeta.

– Postavljanjem nove rasvete, osim što će grad biti svetliji i lepši, ostvarićemo uštedu od 40 odsto, što nije malo ako se zna da EPS-u godišnje plaćamo 20 miliona dinara za troškove rasvete, kaže Salihi.

Salihi dodaje i da će u gradu i okolnim naseljima uskoro biti postavljeni i novi kontejneri koji su već stigli, donacija sa Kosova, čim bude završena carinska procedura.

-Činimo sve što možemo da Bujanovac bude lepo mesto za život svih nas, kaže Salihi ali i dodaje da bi i građani mogli da promene neke svoje navike.

-Svako od nas kad ode u neki drugi grad čak i opušak od cigarete baca u kantu, a to ovde nije slučaj, zaključuje Salihi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *