Hapšenje zbog pronevere 4,4 miliona dinara iz SPS Surdulica

Bujanovac, Surdulica, 19. novembar 2019.- Zbog sumnje da je bez saglasnosti SPS-a u Surdulici plaćao fiktivne račune za navodno isporučeni reklamni materijal i usluge štampanja i snimanja video-materijala, što je surduličke socijaliste koštalo 4,4 miliona dinara, uhapšen je njihov 51-godišnji administrativni radnik. Pored njega, kažu u MUP-u, uhapšeni su i vlasnici firmi koji su učestvovali i koji se terete za pranje novca, prenose Južne vesti.

Administrativnom radniku SPS-a D. Đ, kako kažu u MUP-u, stavlja se na teret zloupotreba položaja odgovornog lica. Pored njega, dodaju, sa lisicama na rukama završio je zastupnik surduličkih firmi Delux Print i Delux graf T. N, kao i faktički zastupnik firme Klik-01 M. N.

”Sumnja se da je D. Đ. u periodu od 2015. do 2018. godine, bez saglasnosti predsednika Opštinskog odbora, kao i Izvršnog odbora SPS-a u Surdulici, izvršio plaćanje fiktivnih računa za navodno isporučen reklamni materijal i pružene usluge fotokopiranja, štampanja i snimanja video materijala ispostavljenih od firmi Delux Print, Delux Graf i Klik-01. Na ovaj način Opštinski odbor SPS-a u Surdulici je oštećen za 4.438.300 dinara” – navodi MUP.

Sumnja se, dodaju, da su T. N. i M. N. jedan deo novca zadržali za sebe, a drugi deo su predali D. Đ, iako su znali da potiče iz izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *