Indigo za Dunju od Bujanovčana prikupio 12.000 dinara (Video)

Piše: N. Stevanović

Poklon za svakog darodavca

Bujanovac, 19. novembar 2019.- U humanitarnoj akciji Grupe za decu i mlade Indigo i organizacije „Diturija“ iz Bujanovca  prikupljeno je oko 12.000 dinara za lečenje male Bujanovčanke Dunje Milanović.

Svima koji su u ponedeljak na gradskom trgu u Bujanovcu izdvajali dobrovoljne priloge uručeni su pokloni u vidu ukrasnih predmeta koje su izradili dečaci migranti iz bujanovačkog Prihvatnog centra  i mladi volonteri „Diturije“.

 -Pokušali smo da bar malo olakšamo situaciju Dunjinim roditeljima  i zahvaljujem se svima koji su učestvovali u akciji. Iznos koji smo prikupili u ponedeljak će biti uvećan i donacijama zaposlenih u Prihvatnom centru, nakon čega ćemo sav novac predati roditeljima, rekla je Bujanovačkim Slađana Stojanović iz organizacije Indigo.

Trogodišnja Dunja Milanović od rođenja se bori teškom srčanom manom – transpozicijom velikih krvnih sudova sa VSD, zbog koje mora što pre na  operaciju, a da bi zahvat bio moguć neophodno je sanirati hroničnu infekciju respiratornog sistema za šta je neophodan aparat  za iskašljavanje (Cough Assist E70 Respironics), za koji njeni roditelji  nemaju dovoljno novca.

Posle pisanja Bujanovačkih, sve više ljudi i organizacija organizuje prikupljanje pomoći za našu malu sugrađanku.

Akcije su do sada organizovali MMA Klub Knez Lazar, rukometaši i futsaleri BSK, Bujanovčanke koje prave torte i kolače, a Dunji i njenim roditeljima  možete pomoći tako što ćete upisati 692 i poslati sms na broj 3030 ili uplatom na račune koje možete videti OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *