Frenkiju nagrada na niškom City Festu

Bujanovac, Niš, 25. novembar 2019. (foto VranjeNews) – Slađan Stojanović Frenki, snimatelj dopisništva RTS-a u Vranju, dobitnik je priznanja na City Festu, festivalu dokumentarnog filma i muzike koji je od 22. do 24. novembra po drugi put održan u Nišu.

Priznanje na završnoj večeri u Domu vojske uručeno je Stojanoviću kao reditelju filma „Trifun Bombaš„, čija je projekcija održana te večeri, prenosi VranjeNews.

Stojanović je krajem prošle godine dobio nagradu „Tori Janković“ na dvanaestom filmskom festivalu KRAF (Kragujevački festival antiratnog, angažovanog i akademskog filma) za decentralizaciju filmske umetnosti u Srbiji.

Njegov dokumentarac „Prelazak“ nagrađen je u proleće ove godine na 14. Međunarodnom filmskom festivalu „Zlatna buklija“ u Velikoj Plani.

Sa filmom „Dejan“ Stojanović je u septembru ove godine osvojio Specijalnu nagradu žirija na festivalu „Short cut 2019“ u Inđiji.

Slađan Stojanović je osnivač međunarodnog festivala dokumentarnog filma „Dokument“, koji se u Vranju održava od 2006. godine.

Autor je petnaestak dokumentarnih filmova.

Nagrađivan je na mnogim svetskim i domaćim festivalima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *