Roditelji ne znaju šta im deca rade na internetu

Tribinua za roditelje, prosvetne radnike i mlade u opštini Bujanovac (foto CK)

Bujanovac, 26. novembar 2019.Roditelji su veoma malo informisani  o aktivnostima svoje dece na internetu i o opasnostima koje ih vrebaju, što od samih predatora na internetu tako i od samih vršnjaka, zaključak je radionica posvećenih bezbednosti dece na internetu i borbi protiv nasilja koje je u utorak organizovao Crveni krst Bujanovac.

U saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija CK Bujanovac je najpre u SC Mladost organizovao obuku za svoje vršnjačke edukatore/volontere u Programu „Borba protiv trgovine ljudima“ na temu bezbednost dece na internetu.

-Na obuci su prisustvovali volonteri iz Niša, Vranja, Surdulice, Bosilegrada i Bujanovca. Ovom obukom volonteri će kroz realizaciju radionica i edukacija u lokalnoj sredini predočiti mladim ljudima zamke koje se nalaze na internetu i posledice za prekomereno korišćenje interneta, prenosi Vlastimir Stojković iz CK Bujanovac.

Crveni krst Bujanovac realizuje i projekat „Stop nasilju – stop diskriminaciji“ uz finansijsku pomoć Službe Koordinacionog tela, a projektne aktivnosti se sastoje u realizaciji radionica sa decom školskog uzrasta na temu diskriminacije, sprečavanju nasilja na internetu i bezbednog korišćenja interneta.

-U okviru projekta organizovali smo tribinu za roditelje, prosvetne radnike i mlade u opštini Bujanovac, na temu bezbednost dece na internetu, sprečavanja nasilja na internetu i diskriminacije među mladima. Panelisti na tribini su bile predstavnice Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Emina Beković i Bojana Žujović. Prisutnima na tribini su prezentovane opasnosti koje mladi mogu da dožive na internetu i način kako da se zaštite, kaže Stojković i ponavlja zaključak:

-Roditelji su veoma malo informisani  o aktivnostima svoje dece i o opasnostima koje ih vrebaju na internetu, što od samih predatora tako i od samih vršnjaka.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *