Za firme iz Bujanovca 19 miliona bespovratnih dinara od KT

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. novembar 2019. -Od 16 preduzetnika kojima su u sredu uručeni ugovori o dodeli bespovratnih sredstava iz Koordinacionog tela (KT) za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa,  sedmorica su iz Bujanovca i oni će za unapređenje poslovanja svojih firmi dobiti 19 miliona dinara.

Za 7 firmi iz Preševa opredeljeno 17 miliona, a 3,8 miliona dinara će dobiti dva preduzetnika u Medveđi.

Predsednik KT-a Zoran Stanković je prilikom uručenja ugovora u bujanovačkom Domu kulture rekao da se očekuje da se ovim sredstvima obezbedi zapošljavanje 40-50 novih radnika.

-Na zapošljavanja su se obavezali privrednici koji su dobili subvencije i upravo je otvaranje novih radnih mesta ono čemu težimo, istakao je Stanković.

On je naglasio da je KT od 2012. godine, ne računajući ovu, na ime bespovratnih sredstava za privredu izdvojilo 277 miliona dinara što je rezultiralo upošljavanjem 254 radnika.

-Nadam se da će vam ovaj novac pomoći u poslovanju, da ćete postići mnogo bolje rezultate  i da ćete opravdati ukazano poverenje, poručio je Stanković preduzetnicima.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi ocenio je da su subvencije KT-a dragocen podstrek razvoju biznisa i da će se zajedno sa predsednikom KT-a i kolegama iz Preševa i Medveđe zdušno zalagati da program bude nastavljen, jer je, kako kaže, to jedan od najboljih načina da se investira u budućnost ovog područja.

-Posebno mi je drago što su bujanovačke firme dobile nešto više od 19 miliona. Nadam se da će taj novac biti upotrebljen i za razvoj kapaciteta, ali i za otvaranje radnih mesta na teritoriji naše opštine, dodao je Kamberi.

Nebojša Manasijević, predstavnik firme Manasijević D.O.O. iz Klenika, koja proizvodi građevinsku stolariju, rekao je Bujanovačkim da će subvencija od 2,7 miliona dinara biti iskorišćena za nabavku opreme.

-Trenutno imamo 7 zaposlenih, plan je da primimo 3-4 nova radnika i povećamo proizvodnju. KT dodelom ovih bespovratnih sredstava utiče, pored ostalog, i na ostanak mladih na selu, kaže on.

Proizvođač peleta, SZR Bansek iz Bujanovca, će biti finasinsiran sa 3 miliona dinara za otvaranje nove proizvodne linije.

„Ukupno ćemo investirati 5,5 miliona dinara u povećanje kapaciteta, a zaposlićemo 5 novih radnika“, rekao je vlasnik Ljiman Seljimi.

Privrednici će novac dobiti početkom decembra.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *