Vatra iz sušnice gotovo spalila kuću u Bujanovcu, svađa vlasnika i vatrogasaca

Piše: N. Stevanović; foto čitalac

Vatra se iz pušnice proširila na krov

Bujanovac, 2. decembar 2019. – U požaru koji je buknuo u nedelju u kući kod bivšeg preduzeća „Integral“, na putu Bujanovac – Božinjevac, potpuno je uništeno oko 40 kvadrata stambenog prostora, a pretpostavlja se da je vatra krenula iz sušnice nakon čega je  zahvatila krovove nekoliko objekata u dvorištu, saznaju Bujanovačke od učesnika akcije gašenja požara.

-Prostor koji je bio pod pločom je spašen, ali je izgorela krovna konstrukcija, dok je drugi deo od nekih 40 kvadrata potpuno uništen, rekao je Bujanovačkim ovaj sagovornik.

Krovovi svih objekata u tom dvorištu su praktično spojeni, što je uzrokovalo brzo širenje požara, dodao je naš sagovornik.

Kako smo saznali od prisutnih u akciji gašenja, vlasnik kuće je bio nezadovoljan reakcijom vatrogasne službe pa su tokom intervencije pale i teške reči, psovke i uvrede upućene vatrogascima.

Međutim,deo odgovornosti navodno snose i sami ukućani zbog toga što su, kako nam je rečeno, vatrogasnu ekipu uputili na prilaz sušnici, a ne na kuću sa druge strane, zbog čega je izgubljeno dragoceno vreme.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *