Saša Arsić podnosi krivičnu prijavu protiv poslanika Mitrovića

Fotografija povod za tužbu (foto printskrin)

Bujanovac, 3. decembar 2019. – Predsednik Narodne stranke (NS) za Pčinjski okrug i za KiM Saša Arsić kaže za Bujanovačke da će u petak podneti privatnu krivičnu prijavu protiv Nenada Mitrovića, narodnog poslanika i šefa odbora SNS u Bujanovcu zbog „klevete, povrede časti i ugleda“.

Prema Arsićevim rečima, povod za tužbu je Mitrovićeva izjava za RTV Vranje 8. novembra kada je, kako naglašava, na osnovu montirane fotografije, rekao da „Arsić na svom radnom mestu u Domu zdravlja Bujanovac drži automatsko oružje“.

-Prijavu podnosim zbog Mitrovićevih neistina i laži da na poslu držim automatsko oružje, a na osnovu montirane fotografije koja je i prikazana tokom priloga. On mi je time okaljao čast i ugled i svoje tvrdnje moraće da dokaže na sudu, otkriva Arsić i naglašava da će odštetni zahtev iznositi 1,5 miliona dinara.

On dodaje da se radi o smišljenoj kampanji koju je Mitrović sproveo zajedno sa Arberom Pajazitijem, šefom bujanovačkog ogranka Alternative za promene (AP), koji je pre toga „montiranu fotografiju plasirao u njemu naklonjenim albanskim medijima“.

-Mitrović i Pajaziti su mi nacrtali metu na čelo predstavivši me montiranom fotografijom kao albanomrsca. Nadam se da će pravosuđe pokazati da niko, pa ni Mitrović, u ovoj zemlji nije nedodirljiv, kaže Arsić i najavljuje da će sve detalje oko prijave izneti u petak na konferenciji za medije.

Sporna fotografija, za koju Arsić tvrdi da je reč o fotomontaži i koju ovde prenosimo, pojavila se je pre izvesnog vremena na društvenim mrežama i pojedinim medijima.

SNS je opoziciona stranka u SO Bujanovac, dok je Saša Arsić član Opštinskog veća. Alternativa za promene nije učestvovala na lokalnim izborima 2016, ali u Preševu sarađuje u vlasti sa SNS.




One thought on “Saša Arsić podnosi krivičnu prijavu protiv poslanika Mitrovića

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *