Nenad Tasić: Kolektiv škole glasao za mene bez mešanja SNS

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. decembar 2019. – Nastavničko veće Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu za direktora u punom četvorogodišnjem mandatu želi Nenada Tasića, aktuelnog vršioca dužnosti te funkcije, sudeći po glasanju održanom u četvrtak, na kojem je Tasić dobio poverenje 67 kolega, a protivkandidat, učiteljica Snežana Mitić, 40 glasova.

Mišljenje Nastavničkog veća u proceduri izbora direktora, međutim, nije presudno, jer sledi izjašnjavanje Školskog odbora o dva kandidata nakon čega će ovo telo uputiti predlog resornom ministarstvu koje donosi konačnu odluku.

U narednih nekoliko dana glasaće i devetoro članova Školskog odbora, troje predstavnika lokalne samouprave, Nastavničkog veća i Saveta roditelja, a kako saznajemo, ishod glasanja je još uvek potpuno neizvestan.

Kako je za tri meseca, koliko je v.d. direktora nakon ostavke Mirjane Nešić, uspeo da pridobije podršku kolektiva koji se, bar po nezvaničnim informacijama iz škole, žestoko protivio ideji o direktoru „sa strane“, umesto nekoga iz njihovih redova, Tasić odgovara – „radom i rezultatima“.

-Izneo sam teret od 1. septembra, školska godina je počela uspešno. Uz pomoć lokalne samouprave i ministarstva smo poboljšali grejanje, radimo na sređivanju toaleta, fiskulturne sale. Bavim se školom od jutra do mraka i očigledno je to kolektiv prepoznao, kaže Tasić.

Da je Srpska napredna stranka (SNS), čiji je član, uticala na promenu mišljenja kolega, Tasić kategorički odbacuje.

Stranka nema nikakve veze sa tim, mislim čak i da sam spominjao stranku da bih izazvao kontraefekat. Ipak se radi o tajnom glasanju i realno tu ne može mnogo da se utiče, već svako glasa onako kako stvarno misli. Koliko znam stranka se oko ovoga uopšte nije angažovala, kaže on.

Izvori Bujanovačkih iz škole, pak kažu da je stranačka linija itekako uticala na izbor Nastavničkog veća i da su „naprednjaci lobirali za Tasića kao svog kandidata“, kako nam je rekao sagovornik, koji je želeo da ostane anoniman.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *