Kamberi: Fotografija je loša poruka, SNS ćutao o fašizmu Miše Vacića

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. decembar 2019. O fotografiji Saše Arsića sa puškom raspravljaće se na nekoj od narednih sednica SO Bujanovac, kada direktorka Doma zdravlja podnese skupštini izveštaj o ovom događaju, poručio je sa govornice lokalnog parlamenta predsednik opštine Šaip Kamberi.

-Predsednik skupštine je zatražio izveštaj od direktorke odmah po prijemu pisanog zahteva odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS). Bez tog izveštaja bi rasprava bila čisto politikantstvo, rekao je Kamberi na sednici koja je u toku.

Ranije je Nenad Mitrović, narodni poslanik i  šef odborničke grupe koalicije oko SNS-a, zahtevao da se u dnevni red sednice uvrsti tačka po kojoj bi se raspravljalo o fotografiji Saše Arsića sa puškomitraljezom ispred glavnog ulaza u Službu hitne pomoći.

Prvi čovek opštine je dodao da je sporna fotografija člana opštinskog veća „iz kakvih god namera nastala –apsolutno loša poruka“.

Glavnu političku stranku u državi – Srpsku naprednu stranku (SNS) i poslanika Nenada Mitrovića, po rečima predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, ne dotiče fašizam Miše Vacića u multietničkom Bujanovcu, ali hoće da raspravljaju o slici Saše Arsića i to će im biti omogućeno.

„Neko dođe u Bujanovac i govori da će da iseljava ljude, a najveća stranka i narodni poslanik ćute. Vacića se ne plaši niko, on je za žaljenje, ali pitanje je šta rade ovi koji ćute“, rekao je Kamberi.

Rasprava oko predloženog dnevnog reda ušla je u treći sat, a pored fotografija i Miše Vacića, vladajuća većina i opozicija raspravljaju i o predlozima odbornika opozicione Demokratske partije (DP) da se sa dnevnog reda povuče odluka o rebalansu budžeta.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *