Skupština: Naprednjaci traže raspravu o Saši Arsiću i fotografiji sa puškom, vlast odgovara Mišom Vacićem

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. decembar 2019. Odbornička grupa koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) u SO Bujanovac zahteva izveštaj direktora Doma zdravlja, kako je rekao šef naprednjaka Nenad Mitrović, o fotografiji Saše Arsića sa puškomitraljezom ispred Službe hitne pomoći, kako bi se o ovome raspravljalo na sednici skupštine koja je u toku.

Po rečima šefa odborničke grupe SNS-a Nenada Mitrovića, on više od dve godine ne reaguje na napade Saše Arsića, inače regionalnog koordinatora Narodne stranke i člana Opštinskog veća, a koji su kulminirali „optužbama da Aleksandar i Andrej Vučić formiranjem Srpske desnice destabilizuju stanje u opštini Bujanovac“.

-Arsić se kao glavni medicinski tehničar u Hitnoj službi, slikao sa puškomitraljezom ispred glavnog ulaza gde prolaze deca i svi ostali. Zahtevamo da direktor Doma zdravlja dostavi izveštaj o okolnostima pod kojima je nastala ova skandalozna fotografija, rekao je Mitrović.

Njemu je replicirao najpre Ragmi Mustafa, šef odborničke grupe Partije za demokratsko delovanje (PDD), rekavši da se je ta slika odavno na internetu i da o njoj treba diskutovati, ali ne zbog toga što „Arsić napada Vučića“.

-Treba razgovarati o fotografiji, ali ne iz razloga koje vi navodite. Sliku komentarišete i dovodite u vezu sa Vučićem, a nije vam smetao govor mržnje vladinih zvaničnika i ostalih bliskih SNS-u koji se tiče građana opštine Bujanovac, rekao je Mustafa.

Osvrćući se na Mitrovićevu izjavu povodom govora Miše Vacića, kada je rekao da ne može da komentariše nešto što nije lično čuo, zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić pitao je šefa bujanovačkog SNS-a, da li je lično video taj prizor koji pokazuje na slici, pa sada može da komentariše.

-Znači krenuli ste u urnebesnu kampanju, rekao je Arsić.

Rasprava o dnevnom redu današnje sednice još uvek traje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *