„Svetosavci“ protiv korupcije

Bujanovac, 9. decembar 2019. Učenici bujanovačke srednje škole ,,Sveti Sava“ obeležili su u ponedeljak Medjunarodni dan borbe protiv korupcije poslavši jasnu poruku – “I ti možes zaustaviti korupciju”.

“Svetosavci” su posetili javne institucije u gradu, Opštinsku upravu, sud, Dom zdravlja, Osnovnu školu ,,Branko Radičević” i ekonomski fakultet, a izašli su na gradski trg  u simboličnom terminu u 5 minuta do 12 sati, kako bi razgovarali sa sugrađanima o korupciji i ukazali na nesagledive posledice ove pošasti.

U holu škole je izložen informativni štand gde su vršnjački edukatori Bogdan Matić i Dijana Dukadinović, sa mentorkom profesorkom Mirjanom Nikolić informisali profesore i učenike o štetnosti ove društvene pojave.

-Interesovanje profesora, učenika i građana bilo je veliko, svi su svesni činjenice da korupcija negativno utiče na razvoj celukupnog društva poručuju iz škole.

Obeležavanje Medjunarodnog dana borbe protiv korupcije sprovedeno je u okviru projekta „Mreža mladih Srbije u borbi protiv korupcije“, koji realizuje organizacija „Svet reči“ iz Velike Plane u partnerstvu sa 20 gradova Srbije, a uz podrsku ambasade SAD u Beogradu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *